Románia leggazdagabb embere lett a techvállalkozó, akinek cégét a héten vezették be a New York-i tőzsdére

Különféle utak vannak arra, hogy hogyan lesz valaki hazája leggazdagabb embere: van, akinek például a nevére írják az országot. És van, akinek a vállalkozása annyira sikeres lesz, hogy tizenöt évvel az alapítása után hatalmas lendülettel tudják bevezetni a New York-i tőzsdére. 

Daniel Dines a baloldalonFotó: BERTRAND GUAY/AFP

Ez utóbbi történt Daniel Dines esetében, aki a Romania Insider cikke szerint mára Románia leggazdagabb embere lett, miután automatizációval foglalkozó vállalatát sikeresen vitték ki a világ egyik legjelentősebb tőzsdéjére. Az UiPath nemcsak Románia, de az egész régió egyik legsikeresebb startupja lett, és mára az RPA, azaz a robotizált folyamatautomatizálás globálisan is piacvezető szereplője. 

A céget pár évnyi amerikai tanulás után, 33 évesen alapította Dines 2005-ben Bukarestben, és hogy hogyan lett önerőből, csóró programozóból mára milliárdos, arról a G7 tavaly részletesen írt. A vállalatot, melynek segítségével amúgy a világban számos munkahely fog megszűnni, hiszen rengeteg munkafeladat automatizációját teszik lehetővé, a tervezettnél is magasabb, 56 dolláros részvényárfolyammal vezették be a New York-i tőzsdére. A kibocsátás annyira sikeres volt, hogy 1,33 milliárd dollár értékben adtak el papírokat, a cég értéke pedig 29 milliárd dollárra nőtt. 

Dines a kibocsátás során is komoly összegekhez jutott, de a tulajdonában lévő részvénycsomag értéke 6,1 milliárd dollár, ezzel hivatalosan is Románia leggazdagabb embere lett. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.