Új padlót építenek a Colosseumba

Jóváhagyta az olasz kormány a terveket, melyek alapján újjáépíthetik a római Colosseum fapadlóját. Az antik aréna padlóját még a 19. században, a korai régészeti feltárások idején bontották el, felfedve az alatta húzódó alagútrendszert, ahol a gladiátorok és a vadállatok várakoztak fellépésük előtt.

Az új padló látványtervét Dario Franceschini kulturális miniszter osztotta meg a TwitterenFotó: Dario Franceschini

A behúzhatóra tervezett fa padlót a Milan Ingegneria nevű olasz tervezőcég építheti meg, a tervezett költség 18,5 millió euró, vagyis 6,6 milliárd forint.

Dario Franceschini olasz kulturális miniszter szerint a padló újjáépítése után a turisták "teljes fenségében gyönyörködhetnek majd" a Colosseumban onnan, ahol egykor a gladiátorok is álltak. Tájékoztatása szerint a padló elkészülte után kulturális eseményeket is rendezhetnek majd a Colosseumban. (Via BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.