666 millióval drágult a Dubajba szánt magyar pavilon

Pótmunkák miatt 666 millió 666 ezer Ft-tal drágult az idén őszre halasztott dubaji expó pavilonjáról szóló szerződés, írja az oldalán a K-Monitor. Ezzel a pavilon ára elérte a 11, 266 milliárd forintot. 

Az expo honlapja szerint a Dubaji Világkiállításon felépülő Magyar Pavilon gondolati ívét a makoveczi szellemiség alkotja, egy olyan kettős rétegű faszerkezetű épület, amely egy belső kupolából és az azt körülvevő külső burokból áll. Az épületet Makovecz Imre egykori tanítványa és munkatársa, az Ybl Miklós-díjas magyar építész, Csernyus Lőrinc tervezte. 

Fotó: hungaryexpo2020.hu

Az  1 881 négyzetméteres pavilon középpontjában az ország „egyedülálló gyógy- és termálvíz kincsének bemutatása áll”. A pavilonban helyet kap egy állandó kiállítás, melynek fő témája a balneológia. Az ígérik, hogy a kiállítás csúcspontját képező kupolateremben mindenki egyedülálló, 

természetfeletti audiovizuális élményben részesülhet.A természetfeletti élmények után a látogatók megismerhetik a magyar gasztronómiai palettát, megízlelhetik „méltán híres vizeinket, de hazánk különleges kézműves termékeivel is találkozhatnak”.

A 2020. évi Dubaji Világkiállításon (amelyet egy évvel elhalasztottak, és várhatóan októberben nyílik meg) történő sikeres magyar megjelenéshez szükséges beruházásokat nemrég minősítette kiemelkedően fontos közérdeknek a kormány, így a közbeszerzési eljárásoknál az ajánlatkérő minden esetben jogosult a rendkívüli sürgősségre alapított hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás alkalmazására. 

A dubaji világkiállítás magyar jelenlétével kapcsolatos teendők irányítója és lebonyolítója a Magyar Turisztikai Ügynökség, amit Rogán Antal minisztériuma felügyel. A projektet a WHB-Épkar Építőipari Kft. kapta meg, ami a Paár Attila-féle West Hungária Bau Kft. (WHB)  és a Szeivolt család tulajdonában álló Épkar Építőipari Kft. közös vállalkozása.  

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.