Regisztráció nélkül lehet oltakozni Romániában

Péntektől regisztráció nélkül is megkapják az igénylők a koronavírus elleni vakcinát Románia bármely oltóközpontjában, írja a Székelyhon. A román oltási kampány koordinátora,  Valeriu Gheorghiţă közölte: május 7-étől a 60 éven felüliek 8 órától 20 óráig jelentkezhetnek az oltásra előzetes regisztráció nélkül is, azokat a 60 éven aluliakat pedig, akiknek nincs előjegyzésük, 14 órától 20 óráig fogadják. Hozzátette: előjegyzésre továbbra is lehetőség lesz, ők elsőbbséget élveznek, a szabad helyekre pedig sorszámot adnak. 

„Ha egy központban száz személyt tudnak immunizálni egy nap, és ötven személynek van előjegyzése, további ötven személy sorszámot kap. Ha ezen felül is lennének jelentkezők, ők felkerülhetnek egy pótlistára, és mehetnek majd másnap vagy harmadnap” 

- mondta.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.