Ha minden igaz, egy dél-afrikai nő tízes ikreket hozott világra

külföld
2021 június 09., 14:28

Sajtóhírek szerint tízes ikreket hozott világra egy dél-afrikai nő, jelentette a BBC. Gosiame Thamara Sithole férje a brit közműsorszolgáltató szerint "megdöbbenten" fogadta a tízes ikrek születését, mert előzetesen az ultrahangos vizsgálatok alapján csak nyolc gyermek születésével számoltak. "Hét fiú és három lány. Boldog vagyok. Elérzékenyültem. Nem igazán tudok beszélni" - nyilatkozta a férj, Teboho Tsotetsi a Pretoria Newsnak.

link Forrás


A BBC érdeklődésére egy dél-afrikai illetékes megerősítette a tízes ikrek születését, ám egy másik azt mondta, még nem látták a gyerekeket. Az idióta rekordokat nyilvántartó Guinness World Record azt nyilatkozta, hogy egyelőre vizsgálják az esetet.

Jelenleg egy amerikai asszony tartja az ikerszülés hivatalos világrekordját, aki 2009-ben nyolcas ikreket hozott világra. A rekord elvben már májusban megdőlt, amikor egy mali asszony, Halima Cissé kilences ikreket hozott világra egy marokkói klinikán.

A 37 éves Sithole-nak nem a tízes ikrek az első gyermekei, hat éve ikreket szült. A BBC értesülései szerint jól van, a tízes ikreket terhessége 29. hetében császármetszéssel hozta világra.

Sithole egy hónapja, még várandósan maga is nyilatkozott a Pretoria Newsnak. Akkor azt mondta, hogy a terhessége "az elején nehéz volt", sok álmatlan éjszakát okozott neki, mert nagyon aggódott, hogy mi lesz. "Hogy fognak elférni a méhemben, hogyan élik túl" - kérdezgette magától, de orvosai megnyugtatták, hogy a méhe majd kitágul.