Semjén bűnnek tartja a homoszexualitást

vallás
2021 július 01., 14:48

A miniszterelnök-helyettes nem lelkesedne, de tudomásul venné, ha valaki a kormányban meleg lenne. Semjén Zsolt ezt a Telexnek fejtette ki a kormányülés előtt. „Egy keresztény pártnak vagyok az elnöke, és a keresztény tanítás a természet rendjére épül, és a kinyilatkoztatásra. A kinyilatkoztatás pedig feketén-fehéren, nagyon világosan mondja, hogy a megvalósult homoszexualitás bűn.” Majd hozzátette, hogy ezt hasonlóan súlyos bűnnek tartja, mint a bigámiát vagy a házasságtörést. Azt az egyénekre bízza, hogy elfojtják-e magukban a homoszexualitásukat, de szerinte „egy bűnös életállapotot nem lehet megvalósítani”.

Semjén Zsolt kereszttel a kezében 2019. szeptember 4-én.
photo_camera Semjén Zsolt kereszttel a kezében Illusztráció: Semjén Zsolt/Facebook

Semjén azért belátja, hogy az ember elkövethet bűnöket, ennek nem büntetőjogi szankciója van, „hanem a jó isten előtt kell majd elszámolni”. (Mondjuk a kettős házasságnak pont van büntetőjogi szankciója, a büntető törvénykönyv szerint akár három év börtönt is lehet érte kapni.)

Ebből kifolyólag mondom azt, hogy hasonlóan nem lelkesednék érte, de tudomásul venném, ha volna homoszexuális kormánytag vagy például olyan, aki bigámiában él. Nem helyes, mert objektíve bűn, de ettől még lehet” – magyarázta a miniszterelnök helyettese.