Mountain bike-ban és Finndingiben jók vagyunk

  • A 19 éves Vas Kata Blanka 4. lett a hegyikerékpárosok terepversenyén, Berecz Zsombor az első futamban 2. vitorlázásban.
  • Gyenge első félidő után férfi vízilabdásaink végül 16:11-re verték Japánt.
  • 33:27-re kikaptak Brazíliától a magyar kézilabdások, ezzel még nehezebbé vált a továbbjutás a csoportból.
  • Milák Kristóf mindenkinél másodpercekkel jobb, bent van a 200 pillangó döntőjében, ahova bejutott Kenderesi Tamás is. Hosszú Katinka 7. idővel jutott a 200 vegyes döntőjébe, majd visszalépett a 200 pillangó előfutamától.
2021 július 27., 12:40

Ez az ugrás után lépett vissza Simone Biles


2021 július 27., 12:32

Az utolsó magyar úszó kedden

Kalmár Ákos a 22. helyen zárt 800 méter gyorson a tokiói olimpia úszóversenyeinek keddi napján. A 21 éves magyar versenyző 7:55.85 perces idővel teljesítette a távot. (via MTI)

2021 július 27., 11:59

Simone Biles visszalépett a tornászok csapatversenyétől

Az olimpia eddigi legnagyobb drámája: nem sokkal a kedd déli kezdés után visszalépett a tornászok összetett csapatversenyétől az amerikai Simone Biles, a tokiói játékok egyik legnagyobb sztárja.

A 19-szeres világbajnok Bilest sokan minden idők legjobb tornászának tartják, Rióban négy aranyat nyert. A 2021-es olimpián mindneki újabb aranyakat várt tőle, de most lehet, hogy ebből nem lesz semmi.

Biles egyik legerősebb számában, az ugrásban még elindult, de nagyon rossz gyakorlatot mutatott be. Ezek után előbb kiment a csarnokból, majd visszajött, végül pedig az amerikaiak bejelentették, hogy Biles nem versenyez tovább. Lehet, hogy megsérült, de az NBC tévétársaság szerint a mentális egészsége miatt volt szükség a visszalépésre.

Azt nem tudni, hogy az egyéni versenyeken Biles még visszatér-e.

2021 július 27., 11:26

Kizárták a 4x200 méteres magyar férfi gyorsváltót

Rossz váltás miatt kizárták a 4x200 méteres magyar férfi gyorsváltót a tokiói olimpia úszóversenyeinek keddi előfutamából.

photo_camera Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A Holló Balázs, Zombori Gábor, Kozma Dominik, Márton Richárd összetételű négyesből Kozma volt, aki 14 századmásodperccel korábban ugrott a medencébe. (MTI)

2021 július 27., 10:56

Szegény Jakabos Zsuzsanna

Hosszú Katinka másodszor is feleslegesen akadályozta meg, hogy Jakabos Zsuzsanna 200 pillangót úszhasson olimpián.

photo_camera Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Hosszú, akárcsak öt éve Rióban, most is visszalépett a versenytől az előfutamok előtt. Akkor még mondhatta, hogy azért nem szólt előre, hogy nem tud ezen a távon is elindulni, mert bízott abban, hogy a kirobbanó formája ehhez is elég lesz, de idén erről szó sincs. Ha Hosszú még az olimpia előtt lép vissza a 200 pillantótól, Jakabos, aki szintén teljesítette a szintidőt, utazhatott volna Tokióba. Hosszú azonban most is csak néhány órával az előfutama indulása előtt lépett vissza.

Hosszú visszalépése nem csak Jakabosnak rossz hír, hanem a 200 pillangó lebonyolítását is megkavarta. Nélküle csak 16-an maradtak a mezőnyben, így az előfutamok összes indulója bejutott az elődöntőbe. Az előfutamokat azonban ennek ellenére le kellett úszni, a másik magyar induló, Kapás Boglárka az ötödik legjobb időt teljesítette.

2021 július 27., 10:40

A felpofozott dzsúdós, a súlyemelő, aki kifeküdt és a többiek - jelenetek az olimpia 4. napjáról

2021 július 27., 10:26

Németh Nándor ott lesz a 100 méteres gyorsúszás elődöntőjében

Németh a 9 előfutam közül a legutolsóban úszhatott, ahol az 5. helyen végzett 48:11-es idővel. Összesítésben ez a 9. helyre volt elég, az elődöntőben megpróbálhat egy kicsit előrelépve bejutni a nyolcas döntőbe.

Nem sikerült a továbbjutás Szabó Szebasztiánnak, aki a 20. legjobb idővel zárt.

2021 július 27., 10:22

Végül azért megvertük a japánokat

Az ijesztő, 8:8-as félidő után végül 16:11-re legyőzte a japánokat a magyar férfi vízilabda-válogatott. A mérkőzés második félidőben az történt, amiben a magyar szurkolók bízhattak: a japánok nem bírták a saját tempójukat.

photo_camera Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A magyarok legközelebb csütörtökön játszanak a dél-afrikaiakkal, a csoportunk leggyengébb csapatával.

2021 július 27., 10:09

Hosszú Katinka visszalépett a 200 pillangótól

Ahogy az tulajdonképpen várható volt, Hosszú Katinka mégsem indul el a 200 méteres női pillangóúszás magyar idő szerint kedden kora délután rendezett előfutamában.

photo_camera Fotó: OLI SCARFF/AFP

Hosszú minden bizonnyal azért döntött így, hogy rá tudjon pihenni a magyar idő szerint szerda hajnalban rendezett 200 méter vegyes döntőjére, ahova a 7. legjobb idővel jutott be. (via Telex)

2021 július 27., 09:54

8:8 a félidő vízilabdában a japánok ellen

Minden várakozást alulmúlva játszik a magyar férfi vízilabda-válogatott második csoportmeccsén. Az elsőn is kellemetlen volt kikapni a görögöktől, de most félidőben 8:8-ra állunk azok a japánok ellen, akiket papíron rommá kellene vernünk.

photo_camera Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A házigazdák már az első fordulóban is megmutatták, hogy nem könnyű ellenfelek, az amerikaiak csak 15:13-ra tudták őket megverni. A magyarok abban azért bízhatnak, hogy a sok mozgásra épülő vízilabdát játszó japánok a második félidőre elfáradnak.

Ha ezt a meccset nem nyeri meg a magyar válogatott, reális esélye van annak, hogy a világ szégyenére a legjobb 8 közé se sikerüljön bejutni az olimpiai tornán.

2021 július 27., 09:29

Berecz Zsombor tartja az ezüstérmes helyet

Végül mégis megrendezték a finndingisek versenyének második keddi futamát, amiről egy ideig úgy volt, hogy a kegyetlen időjárási viszonyok miatt szerdára halasztják.

Berecz Zsombort a második futamon is a török Alican Kaynar előzte meg, míg a harmadik helyen ismét a spanyol Joan Cardona Mendez zárt. Ez összességében azt jelenti, hogy Berecz az összetett második helyről várhatja a szerdai folytatást-

Laser Standardban Vadnai Benjamin a korábbi 15. és 16. helye után a keddi harmadik futamában 18. lett, hat futam után összesítésben pedig a 17. helyen áll.

A Laser Radialban induló, korosztályos világ- és Európa-bajnok Érdi hat futam után a 14. helyről várja a folytatást, miután kedden korábban előbb második, majd a 17. helyen ért célba. (via MTI)

2021 július 27., 09:27

Szerencsés ágra került a férfi kard csapat

Kedden kisorsolták a szerdán rendezett férfi kard csapatverseny menetrendjét. A magyaroknak szerencséje volt, mert a 8 csapatos mezőnyben elkerültük a nagyon erős dél-koreaiakat, velük legfeljebb a döntőben találkozhatunk.

Szilágyi Áronék a negyeddöntőben az amerikaiak ellen kezdenek, utána az irániak vagy az olaszok jöhetnek az elődöntőben.


2021 július 27., 08:59

Brazil és amerikai arany hullámlovaglásban

photo_camera Fotó: YUKI IWAMURA/AFP

A brazil Italo Ferreira és amerikai Carissa Moore nyerte az olimpiai programban Tokióban bemutatkozó hullámlovaglást.

photo_camera Fotó: YUKI IWAMURA/AFP

A 27 éves Ferreira a vihar miatt szerdáról keddre előrehozott döntőben a hazai környezetben szereplő Igarasi Kanoát győzte le. Diadala után csapattársai a vállukon hozták ki a tengerből a 2019-es világkupa-győztest.

photo_camera Fotó: YUKI IWAMURA/AFP

A nőknél a Hawaiin született, 28 éves Moore nyakába került az aranyérem, aki négyszeres vk-elsőként favoritnak számított a Curigaszaki Szörfparton.

photo_camera Fotó: YUKI IWAMURA/AFP


2021 július 27., 08:33

Értékelt a kedd magyar sztárja, Vas Kata Blanka

„Nagyon nehéz verseny volt, nagyon izgultam. Hibáztam párat, de bíztam magamban, hogy a saját tempó jó lesz. Nem akartam hirtelen felérni az előttem lévő csoportra, mert akkor megrogytam volna nagyon. Így saját tempóban jól haladtam, az utolsó két körben pedig sikerült a negyedik helyre felérni"

- nyilatkozta az M4 Sportnak Vas Kata Blanka, aki a hegyikerékpár mellett terepkerékpárban (cyclocross), illetve országúton a mezőnyversenyben és az időfutamban is aktuális felnőtt magyar bajnok.


Mindehhez hozzátette, hogy nem az erő, hanem a technikai tudása volt az, amely miatt felért az előtte tekerőkre, de szavai szerint a legnagyobb előnyt az jelentette számára riválisaival szemben, hogy a terepkerékpáros tapasztalata miatt jól tud sárban tekerni, ezért kifejezetten örült a viadalt megelőző esőnek.

„Ami saras rész volt, és sokat lehetett nyerni, azt sikerült bejárnom a verseny előtt, ez nagyon hasznos volt"

- mondta a terepkerékpárban U23-as Eb-második Vas, aki megjegyezte, azért nem tudta teljesen feltérképezni a terepet, mert a szervezők még egy órával a verseny előtt is átépítették a pályát, amit „hihetetlennek” nevezett egy olimpián.

Vasra most két hét pihenés vár, majd részt vesz az augusztus végi hegyikerékpáros világbajnokságon, amelyre nincsenek elvárásai magával szemben. Ezt követően pedig megkezdi a felkészülést a terepkerékpáros szezonra. (MTI)

2021 július 27., 08:17

Csak most jött össze az első német arany Tokióban

Ricarda Funk győzött egyesben női szlalomkajakban kedden a tokiói olimpián. A 2018-ban Európa-bajnok, 29 éves sportoló ezzel az első aranyérmet szerezte Németországnak a japán fővárosban. A németeknek eddig csak három bronzuk volt.

Az ezüstérem a címvédő, 2012-ben Londonban harmadik spanyol Maialen Chourraut nyakába került, míg a harmadik a brit fővárosban második, Rióban bronzérmes ausztrál Jessica Fox lett. (via MTI)