Milák Kristófban van még egy érem

olimpia
2021 július 29., 12:16
  • Szilágyi Áron Párizsban gondolkodik
  • Milák Kristóf a 2. legjobb időt úszta 100 pillangón, ebből még bármi lehet.
  • Hosszú Katinkát talán utoljára láttuk olimpián úszni.
  • Megint csúnya vereséget szenvedett a nőikézilabda-válogatott.

Szilágyi Áron folytatná

photo_camera Fotó: MOHD RASFAN/AFP

„Én úgy érzem, hogy van még bennem erő, nem találok arra okot, hogy miért kéne befejeztem a pályafutásomat. Szeretem azt, amit csinálok, jól érzem magam a közegben, sikeres is vagyok, úgyhogy én úgy érzem, hogy ezt még Párizsig lehet folytatni”

- mondta az ATV-nek Szilágyi Áron, aki Tokióban harmadik aranyérmét is megszerezte kardvívásban, a csapatversenyen pedig bronzhoz segítette a magyar válogatottat.

Jó hírek az uszodából

photo_camera Fotó: OLI SCARFF/AFP

Az egész mezőny második legjobb idejével, 50:62-es teljesítménnyel jutott a 100 méteres pillangóúszás elődöntőjébe Milák Kristóf. A 200 méteren olimpiai bajnok magyar úszót csak a szám nagy esélyese, az amerikai Caleb Dressel tudta megelőzni.

Ez a teljesítmény után már nyugodtan lehet arról beszélni, hogy Milák akár két érmet is szerezhet Tokióban.

A szám elődöntőjében még egy magyar szerepel majd, miután Szabó Szebasztián 51:67-et úszott az előfutamában, és ezzel a 14. idővel jutott tovább.

  • Az ötödik olimpiáján szereplő Cseh László negyedik helyen végzett a saját futamában, összesítésben a nyolcadik legjobb idővel jutott be a 200 vegyes döntőjébe.
  • Kapás Boglárka negyedik lett 200 pillangón.
  • Németh Nándor nyolcadik lett 100 gyorson.
  • Telegdy Ádám bejutott a 200 méteres hátúszás döntőjébe. 1:56.19-es ideje a negyedik legjobb volt.
  • A női 4x200 méteres gyorsúszás döntőjében hetedik helyen végeztek a magyarok, az aranyérmes Kína lett, világcsúccsal.
  • A férfi vízilabdaválogatott bucira verte Dél-Afrikát. 23:1 lett a vége, hozták a kötelező győzelmet a magyarok.

Kevésbé jó hírek az uszodából

photo_camera Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Hosszú Katinka 2:12:84-es idővel csak 20. helyen végzett a női 200 méteres hátúszás előfutamában, ezzel nem jutott tovább. Ez volt az utolsó úszása a tokiói olimpián. Nem biztos, hogy három év múlva Párizsban még láthatjuk.

Burián Kata személyében viszont lesz magyar versenyző az elődöntőben. Burián 2:09:10-es idővel a 8. helyen jutott be.

Késely Ajna összesítésben a 13. helyen végzett csütörtökön 800 méter gyorson, így nem jutott döntőbe a tokiói olimpia úszóversenyén.

Tragikus kézilabda

photo_camera Fotó: MARTIN BERNETTI/AFP

39:31-re kapott ki az oroszoktól a magyar nőikézilabda-válogatott. A meccsen végig az oroszok vezettek, a félidő 22:17 volt nekik. Egész sok gólt lőttünk, de olyan borzalmasan védekeztünk, hogy esélyünk sem volt a győzelemre. Pedig az olimpia előtt talán az oroszok tűntek a csoportunkból a legkönnyebben verhetőnek.

A magyar csapat 3 meccs után 0 ponttal áll a torna B csoportjának utolsó helyén. Innentől kezdve a továbbjutáshoz csoda kell. De ez nem annak a magyar válogatottnak tűnik, ami képes csodákat tenni. Meg kellene verni a spanyolokat és a svédeket.

És a többiek

Mohamed Aida a londoni olimpián 2012-ben
photo_camera Mohamed Aida a londoni olimpián 2012-ben Fotó: TOSHIFUMI KITAMURA/AFP
  • Pástra lépett a női tőrcsapatok csütörtöki tokiói versenyében, ezzel az olimpiai szerepléseket tekintve magyar csúcstartóvá lépett elő Mohamed Aida. A hetedik olimpiáján a csapatot egy hetedik helyhez tudta hozzásegíteni.
  • A Finndingiben szereplő Berecz Zsombor a harmadik versenynap után a harmadik helyen áll a tokiói olimpián. A világ- és Európa-bajnok magyar vitorlázó csütörtökön előbb a hatodik, majd a hetedik helyen ért célba, ezzel egyet visszacsúszott szerdai pozíciójához képest.
  • Nem sikerült a legjobb nyolc közé jutnia Cirjenics Miklósnak a férfi dzsúdósok 100 kilós súlycsoportjában. A paksi cselgáncsozót az orosz Nyijaz Iljaszov ipponnal verte.