Akarata ellenére vittek a tokiói reptérre egy belarusz olimpikont, aki az edzőire panaszkodott

olimpia
2021 augusztus 01., 13:28

Kriszcina Cimanovszkaja fehérorosz sportolót vasárnap az olimpiáról a tokiói repülőtérre vitték, hogy hazautaztassák Fehéroroszországba. Cimanovszkaja, aki hétfőn a 200 méteres női síkfutásban indult volna, a Reutersnek azt nyilatkozta, vasárnap az edzőcsapata bement a szobájába és közölték vele, hogy csomagoljon, mert viszik a reptérre.

Kriszcina Cimanovszkaja, a belarusz futónő, aki éppen Lengyelország tokiói nagykövetségén várja, hogyan alakul a sorsa.
photo_camera Krystsina Tsimanouskaya 2019 márciusában
Fotó: Catalin Soare / NurPhoto / NurPhoto via AFP

„Nem megyek vissza Fehéroroszországba” – mondta a Reutersnek a futó, aki korábban egy Instagram-videóban panaszkodott edzői „hanyagságáról”, szerinte emiatt távolították el a csapatból és küldik most haza.

Cimanovszkaja jelenleg a tokiói Haneda reptéren várakozik a japán hatóságokkal, Tadeusz Giczan fehérorosz újságíró szerint pedig Ausztriába próbál menedékjogot kérni. Giczan Twitterén azt írta, Cimanovszkaja azt állítja, akarata ellenére vitték a reptérre.

link Forrás

Cimanovszkaja egy Telegramon közzétett videójában azt mondta, a beleegyezése nélkül próbálják kivinni őt az országból, ezért arra kéri a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot (NOB), hogy avatkozzanak közbe. A NOB rövid közleményében azt írta, látták a híreket, és arra kérték a Fehérorosz Olimpiai Bizottságot, hogy tisztázzák a helyzetet.

(BBC)