Lőrincz Viktor ezüstérmes, férfi vízilabda-csapatunk is elődöntős

  • Kedden Tamás a 77 kilós kötöttfogású birkózók közt aranyat nyert, szerdán Viktor ezüstérmes lett a 87 kilósok közt.
  • Olasz Anna nagy hajrában, közvetlen riválisát tíz kilométer után 3 tizedmásodperccel megelőzve negyedik lett nyíltvízi úszásban.
  • Szerdán csak előfutamokat rendeztek kajak-kenuban, a magyar egységek reményt keltően szerepeltek.
  • Női kéziseink nagyon jól játszottak a negyeddöntőben, de a hajrában nem bírták a lépést a norvégokkal. 26:22 oda.
  • A férfi vízilabdások viszont a maguk negyeddöntőjében 15:11-re verték a horvátokat a hét gólt szerző Manhercz Krisztián vezetésével. Pénteken az elődöntőben jöhetnek a görögök.
28 poszt
Időrend
2021 augusztus 04., 07:01

A magyarok szerdai kajak-kenu előfutamai

Tótka Sándor futamgyőzelme:

Csizmadia Kolos futamgyőzelme:

Kozák Danuta továbbjutása:

Csipes Tamara futama:

Takács Kincső futama:

Balla Virág továbbjutása a reményfutamból:

2021 augusztus 04., 06:53

Értékeltek a magyar kézisek

Elek Gábor szövetségi kapitány többet kapott, mint amit várt a magyar női kézilabda-válogatottól a norvégok ellen szerdán elszenvedett 26-22-es vereség alkalmával a tokiói olimpia negyeddöntőjében.

„Rettegtem attól, hogy a fizikai állapotunk nem lesz megfelelő, az végzetes lett volna a norvégok ellen, ezt már megtanultuk a korábbi meccseinken. Az első félidőben brutálisan jól védekeztünk, a 12 kapott gól mindent elmond, de csodák nincsenek. Fizikálisan elfogytunk"

- mondta a szakvezető, aki szerint a hajrában kihagyott ziccerek már a fáradtság számlájára írhatók, mert „elsőként a fejből fogy el az oxigén". Elek szerint amíg játékosai bírták, addig volt esély, utána már nem. Kifejtette, hogy mennyiségben nem voltak elegen és ezen a helyzeten csak rontott Klujber Katrin, aki a svédek elleni utolsó mérkőzésen „összeszedett” sérülése miatt egy pár perc után jelezte, hogy nem tud játszani.

„Sokat fejlődtünk, szép utazás volt, ezt kell most tovább vinni. személy szerint is sokat kaptam ettől a másfél évtől”

- értékelte összességében az ötkarikás szereplést Elek Gábor, aki elárulta, már rég megvan a döntés arról, hogy folytatja-e a munkát szakvezetőként, de hozzátette, ez még nem publikus.

A négygólos beálló, Bordás Réka arról beszélt, úgy mentek ki a pályára, hogy élvezzék a meccs minden pillanatát és kifejezetten örül, hogy eredményes játékkal tudta segíteni a csapatot. Szerinte az döntötte el a mérkőzést, hogy elfáradtak, illetve a rivális klasszis kapusa, Katrin Lunde nagyszerűen védett.

„A végjátékot elrontottuk a rossz lövésekkel és labdaeladásokkal. A végére kijött a norvégok rutinja. Amilyen rosszul, három vereséggel kezdtük ezt az olimpiát, ahhoz képest jó ez a hetedik hely”

- értékelt Schatzl Nadine.

„Nagyon akartuk ezt a mai sikert. Bebizonyítottuk, hogy a norvégok sem verhetetlenek. Szép élmény volt az első olimpiai szereplésem, de azért csalódott is vagyok, mert ha így játszunk Brazília ellen is, akkor ma nem Norvégia az ellenfelünk, és akkor meggyőződésem, hogy négy közé jutunk”

- mondta a 31 éves Szöllősi-Zácsik Szandra, aki bízik benne, hogy lesz még alkalma ötkarikás játékokon szerepelni.

A magyar női kézilabda-válogatott a hetedik helyen zárta a tokiói olimpiát.

(MTI)

2021 augusztus 04., 06:04

Tokiói deszkások, szevasztok!

Japán sikerek a gördeszka női egyéni park számában: a dobogón Sakura Yosozumi és Kokona Hiraki, bronzérmes a 13 éves brit-japán Sky Brown.

Misugu Okamoto (JPN)
photo_camera Misugu Okamoto (JPN) Fotó: ULRIK PEDERSEN/NurPhoto via AFP
Larcheron Madeleine (FRA)
photo_camera Larcheron Madeleine (FRA) Fotó: BALLET PAULINE/KMSP via AFP
Dora Varella (BRA)
photo_camera Dora Varella (BRA) Fotó: VLADIMIR ASTAPKOVICH/Sputnik via AFP
Sky Brown (UK)
photo_camera Sky Brown (GBR) Fotó: ULRIK PEDERSEN/NurPhoto via AFP
2021 augusztus 04., 05:57

Jól játszottak, de kiestek a negyeddöntőben a magyar női kézisek

Magyar idő szerint szerda kora reggel a lehetetlennek futott neki a magyar nőikézilabda-válogatott: a tornán eddig veretlen, az olimpiai arany legnagyobb esélyeseinek számító norvégokkal csaptak össze a negyeddöntőben.

A kapuban Bíró Blanka
photo_camera A kapuban Bíró Blanka Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

De hiába voltak a norvégok az esélyesek, a magyarok kezdték jobban a meccset. 6:3-ra is vezettünk, amikor a norvégok megrázták magukat, és hét gólt dobtak zsinórban. A félidő végére viszont össze tudták szedni magukat a magyarok, így a szünetben csak 12:10-re vezetnek a norvégok.

Háfra Noémit próbálja megzavarni a norvég Dale
photo_camera Háfra Noémit próbálja megzavarni a norvég Dale Fotó: FABRICE COFFRINI/AFP

A második félidő eleje még jobban sikerült magyar szempontból. A 42. percben már mi vezettünk 18:16-ra, a tanácstalan norvégok gyorsan időt is kértek, hogy rendezni tudják soraikat.

De ez sem volt elég a fordításhoz, a félidő közepében fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az 50. percben még mi vezettünk 21:20-ra, a hajrára viszont elfogyott az erején felül teljesítő, sérülések által sújtott magyar csapat lendülete. A vége 26:22 lett a norvégoknak, akiknek az ünneplésén látszott, hogy alaposan rájuk ijesztett az ellenfél.

Ünneplő norvég kézisek
photo_camera Ünneplő norvég kézisek Fotó: FABRICE COFFRINI/AFP

Kár, mert a szerdai teljesítmény talán a norvégokon kívül minden résztvevő csapat legyőzésére elég lehetett volna. Az eddig gyenge védekezésünk végre felnőtt a feladathoz, és az utolsó percekig fantasztikusan teljesített. Jók voltunk támadásban is, átlövőből és beállóból is fontos gólokat szereztünk. Talán a szélsőjátékunk volt egy kicsit gyengébb, a norvégoknak viszont ma ez ment a legjobban, ennek köszönhetően sikerült végül az utolsó percekben megnyerniük a meccset.

Furcsa olimpia volt ez a magyar kézisek szempontjából, de végül nem távozunk rossz szájízzel Tokióból.

2021 augusztus 04., 04:58

Jól játszik a norvégok ellen a magyar nőikézliabda-válogatott

A szünetben mindössze 12:10-re vezet Norvégia válogatottja Magyarország ellen a tokiói olimpia női kézilabdátornájának negyeddöntőjében.

Hiába a norvégok a meccs és talán az egész olimpia legnagyobb esélyesei, a magyarok kezdték jobban a meccset. 6:3-ra is vezettünk, amikor a norvégok megrázták magukat, és hét gólt dobtak zsinórban. A félidő végére viszont össze tudták szedni magukat a magyarok, így a szünetben csak 12:10-re vezetnek a norvégok.

Háfra Noémi és Helembai Fanny fogja a norvég Oftedal-t
photo_camera Háfra Noémi és Helembai Fanny fogja a norvég Oftedalt Fotó: FABRICE COFFRINI/AFP

30 perc még hátra van, de eddig ez a magyar csapat legjobb teljesítménye az olimpián. Különösen védekezésben vagyunk jók.

2021 augusztus 04., 04:40

Még két magyar egység a kajak-kenu középdöntőkben

Mindkét reményfutamra kényszerült magyar egység ott lesz a csütörtökön rendezett középdöntőkben.

Kenu egyes 200 méteren Balla Virág, kajak kettes 1000 méteren pedig a Béke-Varga páros is továbbjutott.

2021 augusztus 04., 04:09

A 400 gátasok olimpiája

Valamit tényleg tudhat a tokiói stadion atlétikai pályájának borítása és a gátfutók által hordott rugós csodacipők. Kedden a norvég Karsten Warholm – egy csak félig rugós cipőben – futott korszakos világcsúcsot a férfiak 400 gátas döntőjében, szerdán pedig a nők is hasonló versenyt produkáltak.

A döntő előtt a világcsúcsot az amerikai Sydney McLaughlin tartotta 51,90 másodperced idővel. McLaughlin most 51,46-ot futott, és még a második helyen célba érő honfitársa, Dalilah Muhammad is a régi rekordon belül teljesített:

2021 augusztus 04., 03:39

Olasz Anna örült a negyedik helynek

„Nagyon meleg volt, ezért a ritmusváltások és az előzések nehezek voltak, eleve tempót úszni sem volt könnyű, illetve a verekedést is jobban megéreztük”.

- értékelt az MTI-nek nagyon jókedvűen és mosolygósan Olasz Anna.

„Az utolsó kör előtt még reménykedtem, hogy kijövünk itatni, de nem jöttünk, közben pedig mutatták, hogy nyolcadik vagyok. Ettől egy kicsit megnyugodtam, mert előzetesen azt a célt tűztem ki, hogy az első nyolc között végezzek.”

Olasz azt mondta, a hajrának a helyezése tudatában nem görcsösen vágott neki, valamint látta az előtte úszókon, hogy fáradtak, ezért tudott még négyet is előzni a célig.

Olasz Anna
photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

„Motivált, hogy le tudom őket hagyni, és nem az van, hogy nekem kell előre menekülnöm, mert jönnek mögöttem" -

fogalmazott, és hozzátette, szerinte a mostani mezőnyből a végső győztes brazil Cunha „érdemelte meg legjobban” az olimpiai aranyat.

„Abból a szempontból nehéz úszás volt ez, hogy végig fájt, de általában minden 10 kilométer után úgy jövünk ki a vízből, hogy ez volt a legnehezebb versenyünk”

- nyilatkozta Olasz, és elárulta, az eredetileg elképzelt taktikától egy kicsit eltért, de így is jól sikerült beosztani az erejét, és adott helyzetekben a legjobb döntéseket hozta.

2021 augusztus 04., 03:32

A gerelyhajító Rivasz-Tóth nem jutott döntőbe

Az országos csúcstartó (83,42 m) magyar versenyző idei legjobbja 79,29 méter, a fináléhoz ennél jobb kellett, a szintet 83,50 méterben határozták meg, vagy a legjobb 12 jutott tovább.

Rivász-Tóth Norbert
photo_camera Rivász-Tóth Norbert Fotó: BEN STANSALL/AFP

A Szolnoki MÁV SE világbajnoki kilencedik atlétája a selejtezőben 77,76 méterrel kezdett, másodikra pedig 77,11 métert dobott. A 25 éves, ifjúsági vb-ezüstérmes (2013) és U23-as Európa-bajnok (2017) Rivasz-Tóth harmadikra sem tudott javítani - ez a kísérlete érvénytelen volt -, csoportjában a 12. helyen végzett, majd a következő csoport második dobója után eldőlt, hogy kiesett. (MTI)

2021 augusztus 04., 03:31

Szűcs Valdónak 8 századmásodperc hiányzott a döntőhöz

Csak kevéssel maradt le a férfiak 110 méteres gátfutásának döntőjéről a magyar Szűcs Valdó. Szűcs az elődöntőjében negyedik helyen végzett 13:40-es idővel. Ez összesítésben a 13. helyre volt elég. A leggyengébb, még éppen döntőbe jutott idő 13:32 volt.

2021 augusztus 04., 03:28

Jó a folytatás kajak-kenuban

Magyar idő szerint szerda hajnalban folytatódtak Tokióban a kajak-kenu versenyek. Ma csak előfutamokat rendeznek, érmeket nem osztanak.

Akik egyenes ágon középdöntőbe kerültek:

  • Férfi kajak egyes 500 méter: Tótka Sándor és Csizmadia Kolos
  • Női kajak egyes 500 méter: Kozák Danuta és Csipes Tamara
  • Férfi kajak kettes 1000 méter: Kopasz Bálint-Nádas Bence
  • Női kenu egyes 200 méter: Takács Kincső
Takács Kincső

Akiknek a reményfutamban kell még egyet evezniük a középdöntőért:

  • Férfi kajak kettes 1000 méter: Béke Kornél-Varga Ádám
  • Női kenu egyes 200 méter: Balla Virág
2021 augusztus 03., 23:41

Olasz Anna negyedik nyíltvízi úszásban

Pár kör után elszakadt egy hétfős boly a mezőnytől, ebben úszott Olasz Anna is, aki a végén nagyot hajrázva negyedik helyen végzett nyíltvízi úszásban.
photo_camera Pár kör után elszakadt egy hétfős boly a mezőnytől, ebben úszott Olasz Anna is, aki a végén nagyot hajrázva negyedik helyen végzett nyíltvízi úszásban. Fotó: OLI SCARFF/AFP

A magyar versenyző nagyot hajrázva négy másodperccel maradt le a győztes brazil Ana Marcela Cunha mögött. A második, tíz kilométer leúszása után mindössze 9 tizedmásodperc hátrányban a holland Sharon van Rouwendaal, a harmadik, 1,7 másodperc hátrányban az ausztrál Kareena Lee lett.

Olasz a negyedik helyen mindössze 3 tizedmásodperccel a német Leonie Beck előtt csapott a célba, őket két amerikai, Haley Anderson és Ashley Twichell követték, a győztestől 6,1, illetve 7,1 másodperccel lemaradva.

Ez a hetes csoport és a végül a nyolcadik helyen beérkező kínai Hszin Hszin már körökkel a hétkörös verseny vége előtt leszakadt a többiektől, Hszin végül az utolsó körben leszakadt az élbolytól, hátránya a végére 39,3 másodperc lett, de még így is majd egy percet vert rá az utána befutókra.