Új aranyérmet kellett adni a japán olimpiai bajnoknak, mert a polgármestere ráharapott az eredetire

olimpia 2021
2021 augusztus 12., 12:22
comments 3

Goto Miu a japán softball válogatottal megverte az amerikai csapatot, és olimpiai bajnok lett. Ennek természetesen nagyon örültek Miu otthonában, Nagoja városában is, ahol ünnepélyes fogadást rendeztek a tiszteletére. Ezen tiszteletét tette Kavamura Takasi, a metropolisz polgármestere is, aki tréfából beleharapott Miu érmébe.

link Forrás

Ez egy olyan húzás, ami két éve még csak egy kellemetlen politikusi tréfának számított volna, de most, a koronavírus-járványban más probléma is akad vele. Még Ota Juki, Japán első vívó olimpiai bajnoka is megszólalt az ügyben, szerinte nemcsak tiszteletlen, hanem higiéniai okokból felelőtlen is volt a polgármester tette. A 72 éves Kavamura viselkedése olyan heves reakciókat váltott ki, hogy az ország olimpiai bizottsága végül úgy döntött, Goto kap egy másik aranyérmet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.