Nyíltan homofób posztokat tett közzé Facebookján a Magyar Vöröskereszt Veszprém megyei igazgatója

homofóbia
2021 augusztus 14., 11:56
comments 2

Több, nyíltan melegellenes bejegyzés is szerepelt Baráth Gábor közösségi oldalán - írja a Telex. Ő a Magyar Vöröskereszt Vas- és Veszprém megyei igazgatója, emellett pedig az ajkai önkormányzat képviselője, a Fidesz-KDNP frakció tagja. Azóta már Baráth lezárta a profilját és állítólag törölte a homofób posztokat, de a Telex előtte csinált képernyőfotókat róluk. Csak júliusban három ilyen eset volt.

Az egyikben például két hányós emoji közé szúrt egy szivárványzászlót, ezzel kommentálta a hírt, hogy az Egyesült Államok lehetővé akarja tenni, hogy a férfin és nőn kívül harmadik nem is bekerülhessen az útlevelekbe.

Baráth Gábor (Gulyás Gergelytől jobbra) Ajka polgármesteri címéért is elindult korábban.
photo_camera Baráth Gábor (Gulyás Gergelytől jobbra) Ajka polgármesteri címéért is elindult korábban. Fotó: Rieder András / KDNP Ajka Facebook

A Telex megkérdezte a Magyar Vöröskeresztet, hogy mit gondolnak az ügyről, válaszukban azt írták, hogy elhatárolódnak a homofób bejegyzésektől, az ugyanis „Baráth Gábor magánvéleménye, nem a szervezet nézeteit tükrözi”, és „semmilyen kirekesztő és megkülönböztető álláspontot nem tartanak elfogadhatónak!”.

Azt is írták, hogy emlékeztetni fogják munkatársaikat a szervezet etikai kódexében és az alapelveiben foglaltakra és azok betartására.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.