Az eddigi legmagasabb napi halálozási számot regisztrálták Sydneyben

járvány
2021 augusztus 16., 08:36

Sydneyben már nyolcadik hete tart a kijárási korlátozás, amit a hadsereg és a rendőrség segítségével próbálnak betartatni az ausztrál városban. Gladys Berejiklian új-dél-walesi miniszterelnök hétfőn közölte, hogy az elmúlt 24 órában heten haltak meg a városban koronavírusban. Ez eddig a legmagasabb napi halálozási szám. Az államban egy nap alatt 478 új fertőzöttet regisztráltak, ami szintén a legnagyobb napi adat a járvány kezdete óta.

photo_camera Oltásért sorban álló emberek egy oltóközpont előtt Sydneyben augusztus 16-án Fotó: DAVID GRAY/AFP

Ausztráliában július 11-éig több mint három hónapon át nem volt halálos áldozat, azóta azonban 55-en haltak meg. A járványnak összesen 966 halálos áldozata volt eddig.

Nemcsak Sydneyben, de Melbourne-ben, Canberrában és Darwinban is szigorú kijárási korlátozások vannak, ennek ellenére mindenütt nő a fertőzésszám. Ausztráliában a 16 év feletti lakosságnak csak a 26 százaléka van teljesen beoltva.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.