A hatalom ácsolt neki egy színpadot - út a festékdobálástól a Partizánig

2017-ben egyetlen hét alatt sokszorozódott meg Gulyás Márton ismertsége. Ez volt az a hét, amikor a CEU-törvény aláírása miatt narancssárga festéket dobott a Sándor-palota felé, amiért előállították. A következő napokban felé irányuló óriási figyelmet megragadva tudta felépíteni Youtube-csatornáját.

Gulyás Márton azt mondja: ha a hatalom nem fújja fel az ügyet, akár fel is sülhetett volna az akcióval. Igazából eltalálnia sem sikerült az épületet. Ha viszont már ácsoltak neki egy ilyen színpadot, akkor elmondta, mi a kritikája a rendszerrel.

Nagyinterjúnkban beszélt ezen kívül arról, hogy

  • mi a jelentősége az előválasztási vitáknak, és hogy szerinte nem lehet veszíteni ezeken a vitákon, ezért mindenkinek érdemes részt venni,
  • első közszereplésére ma már úgy gondol: nem is lett volna ott keresnivalója,
  • milyen élmények hatására lett baloldali,
  • mi a funkciója a színházi eszközöknek az életmű-interjúiban,
  • és hogyan látja most saját szerepét.

És természetesen megnéztük vele néhány korábbi pillanatát. Volt olyan, amire azt mondta: ha ma egy Partizán-munkatárs ezt csinálná, elbeszélgetne vele, hogy ezt így nem lehet.

A teljes interjú Youtube-on:

És a podcast-platformokon:

Hétfőtől, három héten át összesen 32 előválasztási vitát közvetít online a Partizán és a 444. A vitákat élőben lehet követni a Partizán Youtube-csatornáján, a 444 Facebook-oldalán, az elovalasztas22.hu és a 444.hu/partizan oldalakon. A legjobb pillanatok és az összefoglalók pedig a Reggel 4! napindító hírlevélben érkeznek.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt