Koronavírus-számok Magyarországon 5/17/2022
Elhunytak 0 Σ 46 343
Kórházban 0 Σ 1 015
Fertőzöttek 0 Σ 1 909 948
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 407 918
A legújabb trendek

Fokozódó járvány, akadozó oltás

2021 szeptember 13., hétfő 7:28
5
Egyre romló járványadatok jelzik, hogy már beindult a járvány negyedik hulláma. Ehhez képest vasárnap maszk és távolságtartás nélkül gyülekezhettek a hívők a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Ferenc pápa által celebrált zárómiséjén. Fotó: Tuba Zoltán

Péntek óta 873 új fertőzöttet azonosítottak, tájékoztatott az Operatív Törzs, amely a járvány negyedik hullámának elindulása ellenére se szakított nyári gyakorlatával, vagyis a hétvégén továbbra sem tájékoztatnak a járvány alakulásáról. Az így három nap adatait összesítő tájékoztatás alapján is látható azonban, hogy a járványhelyzet tovább romlott: a múlt hétfőn 648, két hete 521 új fertőzöttet jelentettek.

A hétvégén 12 halálos áldozata volt a járványnak.

Romlanak a kórházi adatok is. Péntek reggel 220-an szorultak kórházi ápolásra, hétfőn már 266-an. Gépi lélegeztetésre 34-en szorulnak, néggyel többen, mint pénteken. Aggasztó az is, hogy bár még mindig az öt százalékos limitértéken belüli, de a nyári hónapokhoz képest kimondottan magas, 2,38 százalék volt a pozitív tesztek aránya, a magyar körülményekhez képest magas napi tesztszámok mellett is.

Mindeközben az oltási program leginkább stagnál. Az elmúlt három napban mindössze 5627-en kapták meg a védőoltás első adagját, ennél még a harmadik dózist is csaknem ötször többen kapták meg. Vagyis az oltottak aránya nem igazán nőtt, még mindig bő hárommillió magyar nem kapott védőoltást, rájuk különösen veszélyes lehet a járvány negyedik, a korábbiaknál sokkal fertőzőbb delta variáns okozta negyedik hulláma.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt