Fokozódó járvány, akadozó oltás

járvány
2021 szeptember 13., 07:28
comments 4
Egyre romló járványadatok jelzik, hogy már beindult a járvány negyedik hulláma. Ehhez képest vasárnap maszk és távolságtartás nélkül gyülekezhettek a hívők a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Ferenc pápa által celebrált zárómiséjén.
photo_camera Egyre romló járványadatok jelzik, hogy már beindult a járvány negyedik hulláma. Ehhez képest vasárnap maszk és távolságtartás nélkül gyülekezhettek a hívők a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Ferenc pápa által celebrált zárómiséjén. Fotó: Tuba Zoltán

Péntek óta 873 új fertőzöttet azonosítottak, tájékoztatott az Operatív Törzs, amely a járvány negyedik hullámának elindulása ellenére se szakított nyári gyakorlatával, vagyis a hétvégén továbbra sem tájékoztatnak a járvány alakulásáról. Az így három nap adatait összesítő tájékoztatás alapján is látható azonban, hogy a járványhelyzet tovább romlott: a múlt hétfőn 648, két hete 521 új fertőzöttet jelentettek.

link Forrás
link Forrás

A hétvégén 12 halálos áldozata volt a járványnak.

link Forrás

Romlanak a kórházi adatok is. Péntek reggel 220-an szorultak kórházi ápolásra, hétfőn már 266-an. Gépi lélegeztetésre 34-en szorulnak, néggyel többen, mint pénteken. Aggasztó az is, hogy bár még mindig az öt százalékos limitértéken belüli, de a nyári hónapokhoz képest kimondottan magas, 2,38 százalék volt a pozitív tesztek aránya, a magyar körülményekhez képest magas napi tesztszámok mellett is.

link Forrás

Mindeközben az oltási program leginkább stagnál. Az elmúlt három napban mindössze 5627-en kapták meg a védőoltás első adagját, ennél még a harmadik dózist is csaknem ötször többen kapták meg. Vagyis az oltottak aránya nem igazán nőtt, még mindig bő hárommillió magyar nem kapott védőoltást, rájuk különösen veszélyes lehet a járvány negyedik, a korábbiaknál sokkal fertőzőbb delta variáns okozta negyedik hulláma.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.