„Az óceánok megmentéséről szóló tweeted nem kapott elég figyelmet, ezért most megöljük ezt a veszélyeztetett csukabálnát”

tévé
2021 szeptember 14., 05:40
comments 1

A CBS The Activist címen futó realityjét csak október végén mutatják be, de már most annyi kritikát kapott, amennyit valóságshow-k egy komplett évad alatt is nehezen gyűjtenek össze.

Az Actvistnek három műsorvezetője lesz: az énekes Usher, a színésznő Priyanka Chopra Jonas és a táncos Julianne Hough, a műsorban pedig gyakorlatilag a három celebműsorvezető versenyezteti majd egymással két-két fős, aktivistákból álló csapatát, hogy „a világ három létfontosságú ügyének – egészségügy, oktatás és környezetvédelem – valamelyikében érdemi változást érjenek el”.

A Global Citizen által készített sorozatban a csapatok hétről hétre különböző kihívásokban vesznek részt, hogy közben népszerűsítsék az általuk támogatott ügyet, azt pedig, hogy mennyire sikeresek, az online visszajelzések, vagyis közérthetőbben: a lájkok alapján mérik. A csapatok célja, hogy valamelyikük eljusson a G20 római csúcstalálkozójára, hogy ott a világ vezetővel találkozva pénzügyi és egyéb támogatást szerezzenek tőlük. A Global Citizen alapítója, Hugh Evans szerint „ez egy olyan, a maga nemében teljesen egyedülálló sorozat, ami valódi változásokra inspirál”, és amiben „a nézők figyelemmel kísérhetik, hogyan teszik próbára az aktivisták szenvedélyét és elkötelezettségét”.

Tök jól hangzik, mi ezzel a gond?

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.