Márki-Zay pénzbírsággal büntetné az egymást sértegető hódmezővásárhelyi képviselőket

POLITIKA
2021 szeptember 21., 10:30

Elfogadta a hódmezővásárhelyi közgyűlés kedden a polgármester előterjesztését, így mostantól

tíz- és ötvenezer forint közötti pénzbírságot is kaphat az a képviselő, aki megsérti a testület tagjait.

Márki-Zay Péter előterjesztésében "széksértésnek" nevezte a kihágást, aminek kiszabására bármely képviselő javaslatot tehet, és a közgyűlés vita nélkül, minősített többséggel dönt róla. A pénzbírság mértéke a "széksértés" súlyától és ismétlődő jellegétől függ. A fizetés megúszható, ha az elkövető - az elmarasztaló döntés előtt - kijelentését visszavonja, a közgyűlést és a sértettet megköveti. A befizetett büntetések felhasználásáról évente egyszer rendelkeznek majd, az összegyűlt pénzt jótékonysági célra fordítják. Márki-Zay szerint az új rendszabály célja, hogy méltó mederbe tereljék a közgyűlési vitát. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.