Minden oltásellenes tartalmat blokkol a YouTube

INTERNET
2021 szeptember 29., 14:27
comments 3

A YouTube további lépést teszt az antivaxerek ellen, és szemben az eddigi gyakorlattal, minden oltásellenes tartalmat letilt - írja a Reuters.

A videómegosztó kitiltja a prominens oltásellenes aktivistákat is, számos csatornát le is vesznek a YouTube-ról, erről szerdán a Washington Post írt. Ez azt jelenti, hogy olyan jól ismert arcoknak is tipli van, mint Robert F. Kennedy Jr. vagy Joseph Mercola, akik régóta az oltásellenes mozgalom kedvelt alakjai.

A YouTube-ot és a Facebookot is sok kritika érte azért, hogy nem tesznek eleget a hamis információk terjedése ellen.

Kedden az orosz állam által finanszírozott RT német csatornáját törölte a videómegosztó, arra hivatkozva, hogy félrevezető információt osztottak meg a covidról. Oroszország szerdán az információ szabadságát érő példa nélküli agressziónak nevezte a lépést, és azzal fenyegette a YouTube-ot, hogy blokkolja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.