Koronavírus-számok Magyarországon 10/19/2022
Elhunytak + 118 Σ 47,798
Kórházban - 103 Σ 1,597
Fertőzöttek + 11,947 Σ 2,132,490
Tesztek 0 Σ 11,394,556
Oltottak 0 Σ 6,418,810
A legújabb trendek

Másfél év után megnyithatják Ausztrália határait

járvány
2021 október 01., 13:55
photo_camera Kötelező két hetes szállodai karanténba kísérnek egy Afganisztánból kimenekített családot Perthben. Ausztrália másfél éve zárta le határait, még elhagyni se szabadott az országot a koronavírus-világjárvány miatt. Fotó: TREVOR COLLENS/AFP

Novemberben újra megnyitják Ausztrália nemzetközi határait. Ausztráliában a koronavírus-világjárvány kezdetén a legszigorúbb intézkedéseket vezették be, melyek részeként nemhogy belépni nem szabadott az országba, de elhagyni se engedték azt az állampolgároknak. Most, az új szabályok szerint novembertől megnyitják a határokat azoknak az ausztráloknak, akik olyan szövetségi államban élnek, ahol az átoltottság mértéke meghaladja a nyolcvan százalékot. A lazítás a külföldiekre egyelőre nem vonatkozik, de a kormány azt mondja, dolgoznak azon, hogy "a turistákat is újra vendégül láthassuk partjainkon".

Scott Morrison miniszterelnök bejelentése szerint lazítanak a hazatérő ausztrálokra eddig vonatkozó szigorú szabályokon is. Nekik mostanáig kötelezően 14 napra szállodai karanténba kellett vonulniuk, aminek 3000 ausztrál dollár (~675 ezer forint) volt az ára. Ezt novembertől hét napos otthoni karanténnal válthatják ki a beoltott ausztrál állampolgárok, illetve letelepedési engedéllyel bíró külföldiek. Az oltatlan beutazókra továbbra is két hetes szállodai karantén vár majd. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt