Koronavírus-számok Magyarországon 12/6/2021
Elhunytak + 489 Σ 35 611
Kórházban - 23 Σ 7 440
Fertőzöttek + 22 699 Σ 1 157 568
Tesztek + 106 764 Σ 8 666 739
Oltottak + 13 942 Σ 6 159 926
A legújabb trendek

Másfél év után megnyithatják Ausztrália határait

október 1., péntek 13:55
Kötelező két hetes szállodai karanténba kísérnek egy Afganisztánból kimenekített családot Perthben. Ausztrália másfél éve zárta le határait, még elhagyni se szabadott az országot a koronavírus-világjárvány miatt. Fotó: TREVOR COLLENS/AFP

Novemberben újra megnyitják Ausztrália nemzetközi határait. Ausztráliában a koronavírus-világjárvány kezdetén a legszigorúbb intézkedéseket vezették be, melyek részeként nemhogy belépni nem szabadott az országba, de elhagyni se engedték azt az állampolgároknak. Most, az új szabályok szerint novembertől megnyitják a határokat azoknak az ausztráloknak, akik olyan szövetségi államban élnek, ahol az átoltottság mértéke meghaladja a nyolcvan százalékot. A lazítás a külföldiekre egyelőre nem vonatkozik, de a kormány azt mondja, dolgoznak azon, hogy "a turistákat is újra vendégül láthassuk partjainkon".

Scott Morrison miniszterelnök bejelentése szerint lazítanak a hazatérő ausztrálokra eddig vonatkozó szigorú szabályokon is. Nekik mostanáig kötelezően 14 napra szállodai karanténba kellett vonulniuk, aminek 3000 ausztrál dollár (~675 ezer forint) volt az ára. Ezt novembertől hét napos otthoni karanténnal válthatják ki a beoltott ausztrál állampolgárok, illetve letelepedési engedéllyel bíró külföldiek. Az oltatlan beutazókra továbbra is két hetes szállodai karantén vár majd. (Via BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt