A parlament épületében lőtte főbe magát az egykori malawi házelnökhelyettes

október 2., szombat 5:34

Főbe lőtte magát a parlament épületében a malawi törvényhozás egykori házelnökhelyettese. A rendőrség szóvivője megerősítette a történteket, de részleteket egyelőre a nyomozás lezárása előtt nem kívánt nyilvánoságra hozni.

A parlament hivatalos közleményben tudatta, hogy a volt házelnök "öngyilkosságot követett el a parlament épületében".

Az AFP jelentése szerint Chiwaya 2019-ben, távozása után élt a szabályok adta lehetőséggel, és megvásárolta szolgálati autót. Csütörtökön azért volt egyeztetni a parlamentben, mert ki akarta fizettetni a törvényhozással azokat a károkat, amit aztán hat hónappal később egy balesetben szenvedett. Az ügyben bírósághoz is fordult, de még nem született döntés.

A malawi parlament szigorúan védett létesítmény, így kérdés, hogy Chiwayánál hogy lehetett egyáltalán fegyver. A parlament közleményében azt sugallja, hogy a tolószékkel közlekedő Chiwaya maga csempészhette be a fegyvert. "Mivel mozgáskorlátozott, azt gondolták, hogy csak a kerekesszéke jelzett be a fémdetektoroknál" - írta közleményében a parlament. (Via The East African)

Az öngyilkosság megelőzhető. Ha bajban van, lelki gondok, sötét gondolatok nyomasztják, kérhet segítséget!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt