Egymás mellé kell tenni a „lányos” és „fiús” játékokat a kaliforniai nagyáruházakban

külföld
2021 október 11., 05:07
comments 5
photo_camera Fotó: NICOLAS GUYONNET/Hans Lucas via AFP

Közös polcon kell kínálni a kislányoknak és kisfiúknak szánt termékek egy részét az 500-nál több embert foglalkoztató kaliforniai áruházakban. Az új törvény a játékokra és higiéniai eszközökre vonatkozik, ruhákra nem. Az üzletek megtarthatják a szokásos lányos és fiús részlegeket is, ha akarják, ugyanezekkel a termékekkel.

A szabályozást kezdeményező demokrata képviselő azt mondta, egyik beosztottjának tízéves gyereke inspirálta, aki nem értette, miért nem kaphat meg bizonyos dolgokat csak azért, mert lány. „Abba kell hagynunk a címkézést, hogy mi elfogadható az adott nem számára, és mi nem. Hagyjuk, hogy a gyerekek egyszerűen gyerekek legyenek.”

Az intézkedést kritizálták a republikánusok és egyes konzervatív csoportok, mondván, hogy az államnak nem kellene beleszólnia, miként vásárolnak a szülők a gyerekeiknek. Bár mostanáig egyetlen amerikai állam sem hozott hasonló döntést, van olyan üzletlánc, ami évek óta ezt az eljárást követi. (AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.