A Nike egyik igazgatója elárulta, hogy 56 évvel ezelőtt meggyilkolt egy 18 éves fiatalt

október 16., szombat 11:51
57

A Nike egy régóta magas pozíciót betöltő vezetője beismerte, hogy 56 évvel ezelőtt Philadelphiában megölt egy 18 éves fiatalt, írja a BBC. Larry Miller a Nike vállalatbirodalmon belül a Jordan márka igazgatója, és most a Sports Illustrated-nek adott interjút, ebben mondta el, hogy 1965-ben gyilkosságot követett el.

Miller 16 éves volt akkor és bandatag. A gyilkosság után letartóztatták, és fiatalkorúak börtönébe került. Mint most mondta, soha nem hazudott senkinek a történtekről, de igyekezett titokban tartani. Most azért vallotta be, mert jövőre fog megjelenni az önéletrajza.

Larry Miller 2006-ban Fotó: FRANCK FIFE/AFP

Elmondása szerint 13 évesen lett a Cedar Avenue banda tagja, és addigi éltanulóból hamarosan inni kezdett és balhékba keveredett. Amikor pedig egy rivális banda tagja megölte egy barátját, fegyvert ragadtak, három barátjával berúgtak, és elindultak bosszút állni. De bosszú helyett végül rálőtt az első emberre, aki szembejött velük: a 18 éves Edward White-ra, aki meghalt a támadásban.

„Ez tette számomra a legnehezebbé, hogy semmi okom nem volt rá” – mondta el Miller arról, hogy a történtek azóta is emésztik, és a mai napig nem tudta azokat feldolgozni. A történtekről gyerekei, barátai és legközelebbi munkatársai sem tudtak, és Miller azt mondta, hogy rendkívül nehéz volt elmondani nekik, hogy mi történt.

„Éveken át menekültem a történtek elől, és reméltem, hogy az emberek nem fognak rájönni” – mondta el erről.

Miller 1997-ben került a Nike-hoz, ma ő igazgatja a Nike kosárrészlegének, a Jordan márkának és a Converse-nek a napi működését. Korábban igazgatói posztot töltött be a Kraft Foodsnál, és elnöke volt a Portland Trail Blazers NBA-s kosárcsapatnak. Az interjúban most azt mondta, állásinterjúk során soha nem hazudott a börtönben töltött évekről.

Az interjú előtt pedig többek között Michael Jordannak és az NBA-t vezető Adam Silvernek is elmondta, hogy mi történt 56 évvel ezelőtt, és hogy ezzel most nyilvánosság elé akar állni.

A jövőre megjelenő könyve, ami az Ugrás: Titkos utam az utcákról az igazgatótanácsig címet kapta, és legidősebb lányával közösen írta, és ebben leírja a gyilkosság történetét is, ahogy azt is, hogy mi történt vele a fiatalkorúak büntetés-végrehajtási intézményeiben.

A BBC kérdésére a Nike azt közölte, hogy Miller élete a második esély elképesztő története, és büszkék Millerre, remélik, története majd másokat is inspirálhat. A Nike azt is hozzátette, hogy a vállalat régóta igyekszik segíteni egykori elítélteknek, hogy újrakezdhessék az életüket.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt