Szabó Tímea: Még az ördögöt is jó szívvel ajánlanám, ha azt mondja, hogy leváltja Orbánt

POLITIKA
2021 október 19., 04:40
comments 6

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában arról beszélt, hogy nagyon csalódott volt, miután Karácsony Gergely visszalépett, és először nem is értett egyet a főpolgármester döntésével, mert „nem ez volt a Párbeszéd eredeti forgatókönyve”.

Szerinte a Fidesz látványosan nem tud mit kezdeni azzal, hogy nem Karácsony, hanem Márki-Zay Péter lett a közös jelölt. Szabó úgy fogalmazott, „az látszik, hogy rettenetesen félnek, kapkodnak és pánikolnak”.

Arról is beszélt, hogy a Párbeszéd már 2012-ben is azt mondta, hogy összefogás kell, mert anélkül semmilyen zöld baloldali politika nem lesz már Magyarországon. Szabó szerint Márki-Zaytól ígéretet is kaptak arra, hogy ezeket az értékeket képviselni fogja.

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője
photo_camera Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Végül a kérdésre, hogy jó szívvel ajánlja-e Márki-Zay Pétert, Szabó Tímea azt válaszolta:

„Mindenkinek jó szívvel ajánlom, aki kormányváltást akar. Különben mi a túróért politizálunk az elmúlt 11 évben? Ha itt marad a nyakunkon az Orbán-kormány, akkor itt megszűnnek az önkormányzatok, teljesen lepusztul és magánkézbe kerül az egészségügy, tovább provatizálják az egyetemeinket, elmennek a gyerekeink külföldre, kínai gyarmat leszünk, és akkor még sorolhatnbám tíz percig. Hát persze, hogy még az ördögöt is is jó szívvel ajánlanám, ha azt mondja, hogy leváltja Orbánt.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.