Már állatokon kísérleteznek a magyar koronavírus elleni gyógyszerrel

járvány
2021 október 21., 13:44

Már állatokon kísérleteznek a magyar koronavírus elleni gyógyszerrel, a toxikológiai vizsgálatok után pedig 2023 elején elkezdődhetnek a klinikai tesztek, mondta az InfoRádiónak az ELTE Természettudományi Karának dékánja, Kacskovics Imre immunológus.

„Sikerült olyan molekulákat azonosítanunk, amelyek újak, olyan értelemben, hogy szerintünk szabadalmaztathatóak, és ezekről a molekulákról, hatóanyagokról sikerült nyáron kimutatnunk, hogy megakadályozza a vírust abban, hogy megfertőzze a sejteket” – közölte Kacskovics, aki azt is elárulta, hogy az azonosításban Jakab Ferenc virológus is részt vett.

Kacskovics elmondta, hogy a gyógyszer a fertőződés megelőzésére is használható lesz, ezért leginkább a védőoltás mellé kiegészítő védekezési formaként lehet majd használni. A gyógyszer nyújtotta antitestes védelem nagyon hamar, 6-10 óra után kialakul, és 3-4 hónapig is kitarthat. (via hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.