Földrengés zavarta meg az új-zélandi miniszterelnök sajtótájékoztatóját

külföld
2021 október 22., 07:03
comments 2

Kisebb földrengés zavarta meg Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök pénteki sajtótájékoztatóját, amit a koronavírus-járvány miatti lezárások feloldása utáni jövőről tartott. Ardern, bár az országban a közelmúltban volt katasztrofális földrengés is, kedélyes nyugalommal reagálta le a váratlan helyzetet.

link Forrás

Éppen kérdezték, amikor megremegett a föld. Ardern előbb aggodalmas arccal felkapta a fejét, és megkapaszkodott a pódiumban, majd mosolyogva azt mondta: "Elnézést, egy kicsit megzavartak, megismételné a kérdést?".

A földrengés 5,9-es erősségű volt, az Észak-Sziget középső része alatt volt a hipocentruma 210 kilométer mélyben. A földrengésről az új zélandi földrengéskutató Geonethez 25 ezer lakossági bejelentés érkezett, de nagyobb károkról nem kaptak tájékoztatást.

Új-Zélandon elég gyakoriak a kisebb földrengések. Egy 5,9-es erősségű már bőven közepes erősségűnek számít, ám a mostani mégis annyira enyhének érződött, hogy Ardern beszámolója szerint helyettese, Grant Robertson pénzügyminiszter még abban se volt biztos, hogy nem csak a szél rázta meg az épületet. "Wellington középső választókerületének képviselőjétől nem is várnék mást" - tréfálkozott Ardern, arra utalva, hogy a földrengések Wellington városa körül a leggyakoribbak, ott csak tavaly 1350, 4-esnél erősebb rengést jegyeztek fel. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.