Több mint 500 rabot szabadítottak ki fegyveresek egy nigériai börtönből

külföld
2021 október 23., 16:15
comments 1

Fegyveresek támadtak meg egy börtönt Nigéria nyugati részén és engedtek ki 575 rabot.

A fegyveresek nagy számban jelentek meg péntek este az abonlogói büntetés-végrehajtási intézetnél, és gránátokkal törtek be. A megszökött rabok egy részét már újra letartóztatták, de még zajlik a keresésük.

Idén ez már a harmadik olyan támadás, ami börtönöket érint Nigériában, ez pedig felveti a kérdést, hogy mennyire biztonságosak a büntetés-végrehajtási intézmények. Szeptemberben 240 rabot szabadítottak ki, áprilisban pedig több mint 1800 rabot egy másik intézményből. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.