Jól kezdett a Dűne az amerikai mozikban, annak ellenére, hogy az HBO Max is adja

FILM
2021 október 24., 19:22
comments 12

Annak ellenére nagyon jól kezdett az amerikai mozikban Denis Villeneuve Dűnéje, hogy a mozipremierrel egyidőben bemutatták az HBO Max hálózatán is. Ilyen hatalmas költségvetésű filmnél még nem volt példa „hibrid premierre”. A nyitóhétvégén 40,1 millió dollárt hozott a film, úgy tűnik, sokan elmennek érte moziba, még akkor is, ha otthon, tévén is megnézhetik. (És azt se felejtsük el, hogy az amerikai koronavírus-helyzet továbbra is elég pocsék.)

Maga a rendező egyébként hevesen ellenezte a Warner és a produkciós cég döntését a kettős premierről. „Abban hiszek, hogy a film jövője a mozi, függetlenül attól, hogy mit mond néhány Wall Street-i dilettáns” – írta Villeneuve decemberben a Variety szaklapnak.

A Dűne összesített bevételei világszerte már meghaladták a 220 millió dollárt, a film költsége összesen 165 millió dollár volt. (Bloomberg, AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.