Fél adagot kapnak a Modernások harmadik oltásként Romániában

járvány
2021 október 29., 13:14
comments 3

Fél adagot kaphatnak harmadik, emlékeztető oltásként a Moderna vakcinájából Romániában azok, akik elsőre is ezzel az oltóanyaggal lettek immunizálva, írja a Transindex.

Valeriu Gheorghiţă, a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság vezetője szerint 50 mikrogamm, az eredeti mennyiség fele is elegendő a védelem fenntartásához. Azt is elmondta, hogy akiket a Pfizer, az AstraZeneca vagy a Johnson&Johnson vakcinájával oltottak korábban, és most Modernát kérnek, azok teljes adagot kaphatnak. A tisztiorvos mindenkinek mRNS-alapú készítményt, tehát a Pfizer, vagy a Moderna oltóanyagát javasolja az országban még elérhető Johnson&Johnson helyett. Romániában nem oltottak sem a kínai, sem az orosz vakcinákkal.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.