Bizalmi szavazást javasolnak Szekszárd ataxiás polgármesteréről

POLITIKA
2021 november 04., 05:55
comments 5

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere egy évvel ezelőtt jelentette be, hogy ataxiás, vagyis bizonytalanabb a mozgása és nehézkesebb számára a beszéd. Állapotát a Blikknek adott interjújában is részletezte, akkor azt mondta, a betegség „igazság szerint nincs hatással a tényleges munkájára”, emiatt „a ciklus végéig egészen biztosan kitart”.

Az Éljen Szekszárd frakció most közleményt adott ki „Egyszer ki kell mondani, hogy elég!” címmel, amiben bizalmi szavazást javasolnak Ácsról. A közlemény szerint egy évvel ezelőtt azt kérték a polgármestertől, hogy „hivatalát csak addig töltse be, amíg szellemileg képes a helyes döntéseket meghozni, a várost képviselni első számú vezetőként, és amíg állapotában jelentős változás nem áll be”, de a frakció szerint most „ki kell mondani: nincs már valódi vezetője a városnak”.

Ács Rezsõ (Fidesz-KDNP), Szekszárd volt polgármestere 2020 január 21-én
photo_camera Ács Rezső 2020 januárjában Fotó: Sóki Tamás/MTI/MTVA

A frakció közleménye szerint „a közgyűléseken polgármester úr beszéde sokszor érthetetlen, lassú, mozgása koordinálatlan”, és „a legutóbbi közgyűlésen is csak a napirendek közel egyharmadáig vezette az ülést”. Ehhez hozzáteszik, hogy „a minisztériummal, kormányzattal történő személyes egyeztetésekről nem hallani, a városi és nemzeti ünnepeinken mások képviselik a városunkat, teljesen leállt az uszoda beruházás, a folytatásról, megoldásról nem hallani semmit”.

Szerintük „sok jel utal arra, hogy a döntéseket is mások hozzák”, nem pedig Ács Rezső, akivel „január óta megszűntek a polgármesteri személyes egyeztetések is”, és „az irományokon laikus számára is furcsán különböző aláírások szerepelnek, sok esetben mintha bélyegzővel helyettesítenék a személyes aláírást”.

A fentiek miatt az Éljen Szekszárd frakció azt kéri Ács Rezsőtől, hogy „kérdezze meg városunk lakóit, azokat, akik felhatalmazták őt 2019-ben, megbíznak-e ilyen állapotban is benne”, és „amennyiben a szekszárdiak megvonják tőle a bizalmat, mondjon le tisztségéről, és legyen időközi választás a polgármesteri tisztségre”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.