A járvány kezdete óta nem terjedt olyan gyorsan a vírus Németországban, mint most

járvány
2021 november 08., 07:34

Hétfő reggel közölte a Robert Koch Intézet, hogy Németországban a 100 ezer lakosra jutó jelentett COVID-fertőzések száma az utolsó 7 napban elérte a 201,1-et, ami a legmagasabb érték a járvány kezdete óta. Ez eddigi rekord 197,6 volt, amit tavaly december 22-én, a második hullám csúcsán értek el.

Ugyanakkor mivel a tavalyi helyzethez képest már sokan megkapták az oltást, a szakértők abban bíznak, hogy az egészségügyi rendszer több fertőzöttet bír el, hiszen kevesebb fertőzött szorul majd kórházi ellátásra.

Pénteken az újonnan fertőzöttek száma is rekordot döntött, amikor 37120 új beteget jelentettek. Egy héttel korábban a napi fertőzöttek száma már csak 9658 volt. Ugyanakkor a valós szám ennél is magasabb lehet, mert sok esetet nem jelentenek. Az elmúlt 24 órában 33 ember halt meg a koronavírus miatt. Egy héttel korábban még 23 áldozat volt. (Spiegel)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.