A Richter dolgozóinak is kötelező lesz a védőoltás

járvány
2021 november 08., 15:37
comments 3

A Richter Gedeon Nyrt. kötelezővé teszi a koronavírus elleni védőoltást, mert anélkül a termelés folyamatosságát veszélyeztetnék a megbetegedések - közölte Orbán Gábor vezérigazgató egy hétfői sajtótájékoztatón. Egyelőre felmérik az átoltottságot a cégnél, ez ugyanis telephelyenként változó lehet.

Ha nem oltanak be mindenkit, azzal azt kockáztatná a vállalat, hogy gócok alakulhatnak ki, ami pedig a gyártás folyamatosságát sodorná veszélybe. A vezérigazgató szerint nem megengedhető, hogy kritikus létszám mellett kelljen dolgozni, ezért az ellátásbiztonság szempontjából az egyetlen biztonságos lépés számukra az oltás kötelezővé tétele. Az oltás járványkezelési eszköz, és mivel nincsenek lezárások, nem bízhatunk abban, hogy azok megvédik az oltatlanokat - mondta el Orbán Gábor. (Portfolio)

A cég logója a Richter Gedeon Nyrt. Gyógyszergyár egyik épületének tetején Kőbányán, a Gyömrői úton.
photo_camera A cég logója a Richter Gedeon Nyrt. Gyógyszergyár egyik épületének tetején Kőbányán, a Gyömrői úton. Fotó: Róka László/MTI/MTVA


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.