Egy napig szolgálja ki a magyar vevőket műtrágyával Bige cége

gazdaság
2021 november 13., 17:05
comments 3

„Jelentős áruhiány alakul ki a műtrágya-piacon, szerte a világon elő fog állni az a helyzet, hogy nem lesz elegendő műtrágya” - mondta a Portfolio.hu-nak a régió legnagyobb gyárának, a Nitrogénműveknek a tulajdonosa. Bár néhány hete Bige László cége is a leállást fontolgatta, most mégis úgy döntöttek, hogy kitartanak. Az üzletember úgy kalkulál, hogy a magas ár miatt olyan termeléscsökkenés következik be a piacon, hogy megéri folytatni a termelést. A műtrágya-piac teljesen felborult, jelenleg rekordmagas áron lehet csak beszerezni, aminek fő oka, hogy a legfontosabb alapanyag, a földgáz ára is rekordokat dönt. Bige a lapnak elárulta

decemberben egy napig a magyar vevőket szolgálják ki, de onnantól fogva májusig minden árut külföldre kötnek le.

Szerinte a Nitrogénművek által jelenleg gyártott mennyiség egészét megvennék ázsiai vevők már most is, függetlenül attól, hogy a műtrágya minden típusa jelentősen drágult.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.