Akkora özönvíz volt Egyiptomban, hogy előbújtak rejtekeikből a skorpiók, és megmartak 500 embert

2021 november 16., kedd 5:46
3

Több mint 500 embert kellett kórházban ellátni Egyiptom déli részén, miután annyira heves viharok csaptak le a régióra, hogy az már a szabadban élő és bujkáló skorpióknak is sok volt, és emberek házaiba menekültek be, ahol persze meg is marták az arra járó embereket, írja az AP.

A hétvégén Asszuán tartományra szokatlanul heves vihar csapott le, rengeteg esővel és villámlásokkal. A villámok három ember halálát okozták, közölte Ashaf Attia kormányzó. Ugyanakkor a skorpiócsípéssel kórházba került emberek mind kaptak ellenszérumot, így ők végül hazamehettek.

Fotó: KHALED DESOUKI/AFP

Hétfőn az egyiptomi közösségi oldalakon számtalan felvétel keringett az elöntött utcákról, járművekről vagy mezőgazdasági területekről. A régióban több helyen áramkimaradás volt, nem nyitottak ki az iskolák, és a Nílus hajóforgalmát is fel kellett függeszteni.

A régió kórházaiban volt elegendő vakcina a skorpiócsípésekre, közölték a hatóságok, több mint 3000 adag elérhető a szérumból Asszuán kórházaiban, és extra adagokat küldtek a nehezebben megközelíthető közeli hegyvidéki és sivatagi területekre.

A skorpiók által megmart emberek komoly fájdalomról, lázról, verejtékezésről, hányásról és izzadásról, illetve izomrángásról számoltak be. A környező hegyekben él többek között az arab vastagfarkú skorpió, az Androctonus crassicauda, melynek görög neve egyszerűen annyit tesz, hogy emberölő. A világ egyik legveszélyesebb skorpiófajának számít, de csak évente pár áldozata szokott lenni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt