Romániában Nicolae Ciuca ügyvivő védelmi minisztert jelöli kormányfőnek a Nemzeti Liberális Párt

2021 november 18., csütörtök 13:30

Romániában a jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) Nicolae Ciuca ügyvivő védelmi minisztert jelöli miniszterelnöknek a Szociáldemokrata Párttal (PSD) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) közösen alakítandó nagykoalíciós kormány élére - döntötte el csütörtökön egyhangúlag a párt végrehajtó bizottsága.

A PNL elnöke, Florin Citu ügyvivő kormányfő azt követően lépett vissza Ciuca javára, hogy a PSD leszögezte: nem tud bizalmat szavazni egy olyan politikusnak, akinek előző kormányát októberben megbuktatta.

Nicolae Ciuca tavaly januárban Románia védelmi minisztereként egy brüsszeli NATO tanácskozáson. Fotó: DURSUN AYDEMIR/Anadolu Agency via AFP

Mivel a PSD és a PNL is igényt tart a miniszterelnöki posztra, azt már korábban eldöntötték, hogy a tisztséget felváltva töltik be. A PNL továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a rotációs rendszerben a liberális kormányfő legyen az első. A PSD Marcel Ciolacu pártelnököt jelölte. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt