Tíz komodói sárkánybébi jött világra a San Antonio-i állatkertben

2021 november 18., csütörtök 17:16
3

A San Antonio-i állatkert októberben nagy sikert könyvelhetett el, ugyanis szaporodott a komodói varánusz állományuk. A tojásokból összesen tíz bébisárkány kelt ki: két hím, négy nőstény, a maradék négynek egyelőre nem lehetett megállapítani a nemét. A Reuters le is videózta a nagy eseményt:

„A kis gyíkok remekül vannak, alig várjuk, hogy nőni lássuk őket, és hogy segítsenek a faj fennmaradásában” - nyilatkozta Tim Morrow, az állatkert elnök-vezérigazgatója. Legutóbb 2018-ban kelt ki náluk négy bébisárkány.

A komodói varánusz a legnagyobb testű gyík a földön, 70 kilósak is lehetnek, a hímek pedig akár három méteresre is megnőhetnek. A faj csupán néhány szigeten él Indonéziában és állatkertekben. A komodói varánusz a kihalás szélén áll, kevesebb mint 1400 példány van már csak belőlük, ezért is nagy dolog, hogy most tíz egészséges példánnyal gyarapodott a számuk. (Yahoo, Washington Post)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt