Tíz komodói sárkánybébi jött világra a San Antonio-i állatkertben

ÁLLAT
2021 november 18., 17:16
comments 3

A San Antonio-i állatkert októberben nagy sikert könyvelhetett el, ugyanis szaporodott a komodói varánusz állományuk. A tojásokból összesen tíz bébisárkány kelt ki: két hím, négy nőstény, a maradék négynek egyelőre nem lehetett megállapítani a nemét. A Reuters le is videózta a nagy eseményt:

link Forrás

„A kis gyíkok remekül vannak, alig várjuk, hogy nőni lássuk őket, és hogy segítsenek a faj fennmaradásában” - nyilatkozta Tim Morrow, az állatkert elnök-vezérigazgatója. Legutóbb 2018-ban kelt ki náluk négy bébisárkány.

A komodói varánusz a legnagyobb testű gyík a földön, 70 kilósak is lehetnek, a hímek pedig akár három méteresre is megnőhetnek. A faj csupán néhány szigeten él Indonéziában és állatkertekben. A komodói varánusz a kihalás szélén áll, kevesebb mint 1400 példány van már csak belőlük, ezért is nagy dolog, hogy most tíz egészséges példánnyal gyarapodott a számuk. (Yahoo, Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.