Schirilla György átúszta a hűvös Rákos-patakot

POLITIKA
2021 november 20., 15:54
comments 4

"Elkészült Budapest egyik legnagyobb zöld fejlesztése" - írja közleményében a fővárosi önkormányzat, hogy aztán pár csatolt képpel igazolja, hogy egy kép többet ér ezer szónál, legyenek azok bármilyen hangzatosak is. Mutatom:

Schirilla György 2021. november 20-án megmártózott a hűvös Rákos-patakban.
photo_camera Schirilla György 2021. november 20-án megmártózott a hűvös Rákos-patakban.

Továbbá:

Schirilla György hálát ad az égnek a Rákos-patak vízében ücsörögve.
photo_camera Schirilla György hálát ad az égnek a Rákos-patak vízében ücsörögve.

Az ünnepi alkalomból ugyanis a magyar hideg vízben mártózás legnagyobb élő alakja, Schirilla György minden létező nehézséget leküzdve átúszta megmártózott a nem jelentős méreteiről ismert csatorna alján csörgedező vízben.

Maga a fejlesztés amúgy valóban Budapest egyik legjelentősebb zöld beruházása, a Mogyoródi út és az Egressy út közötti csatornaszakaszt mintegy egymilliárd forintos befektetéssel revitalizálták. A főváros reményei szerint így a 44 km hosszú Rákos-patak idővel szemétlerakó csatornából újra rekreációs övezetté alakulhat. Ennek érdekében ezen a szakaszon helyreállították a patak korábban betonlapokkal kibélelt medrét, és kihalászták belőle azt a rengeteg mocskot, köztük egy fél autót, amit évtizedek alatt felhalmozott benne a főváros értő közönsége.

Az említett szakaszon egy 185 négyzetméteres térkő-burkolatú fogadótér és 1350 négyzetméteres szórt burkolatú sétány is létesült. A patak bal partja napelemes térvilágítást kapott, a területen 29 padot, 6 napozóágyat, 25 hulladékgyűjtőt, 6 kerékpártámaszt és 2 ivókutat helyeztek el, és a zöldfelületet is bővítették. A több mint 2000 négyzetméternyi területre közel 100 fát, valamint tízezer évelő növényt és cserjét telepítettek és 13 ezer négyzetméter felületet gyepesítettek.

Karácsony Gergely papírhajót bocsát vízre a frissen revitalizált Rákos-patakban.
photo_camera Karácsony Gergely papírhajót bocsát vízre a frissen revitalizált Rákos-patakban.

„Nagy öröm nekem, hogy amit a 2014-es kampányban megálmodtunk, az most megvalósult és hogy a főváros támogatása is hozzájárult ahhoz, hogy a Rákos-patak Budapest első zöld patakja legyen” – mondta a beruházás átadóján Karácsony Gergely főpolgármester.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.