Schirilla György átúszta a hűvös Rákos-patakot

2021 november 20., szombat 15:54
4

"Elkészült Budapest egyik legnagyobb zöld fejlesztése" - írja közleményében a fővárosi önkormányzat, hogy aztán pár csatolt képpel igazolja, hogy egy kép többet ér ezer szónál, legyenek azok bármilyen hangzatosak is. Mutatom:

Schirilla György 2021. november 20-án megmártózott a hűvös Rákos-patakban.

Továbbá:

Schirilla György hálát ad az égnek a Rákos-patak vízében ücsörögve.

Az ünnepi alkalomból ugyanis a magyar hideg vízben mártózás legnagyobb élő alakja, Schirilla György minden létező nehézséget leküzdve átúszta megmártózott a nem jelentős méreteiről ismert csatorna alján csörgedező vízben.

Maga a fejlesztés amúgy valóban Budapest egyik legjelentősebb zöld beruházása, a Mogyoródi út és az Egressy út közötti csatornaszakaszt mintegy egymilliárd forintos befektetéssel revitalizálták. A főváros reményei szerint így a 44 km hosszú Rákos-patak idővel szemétlerakó csatornából újra rekreációs övezetté alakulhat. Ennek érdekében ezen a szakaszon helyreállították a patak korábban betonlapokkal kibélelt medrét, és kihalászták belőle azt a rengeteg mocskot, köztük egy fél autót, amit évtizedek alatt felhalmozott benne a főváros értő közönsége.

Az említett szakaszon egy 185 négyzetméteres térkő-burkolatú fogadótér és 1350 négyzetméteres szórt burkolatú sétány is létesült. A patak bal partja napelemes térvilágítást kapott, a területen 29 padot, 6 napozóágyat, 25 hulladékgyűjtőt, 6 kerékpártámaszt és 2 ivókutat helyeztek el, és a zöldfelületet is bővítették. A több mint 2000 négyzetméternyi területre közel 100 fát, valamint tízezer évelő növényt és cserjét telepítettek és 13 ezer négyzetméter felületet gyepesítettek.

Karácsony Gergely papírhajót bocsát vízre a frissen revitalizált Rákos-patakban.

„Nagy öröm nekem, hogy amit a 2014-es kampányban megálmodtunk, az most megvalósult és hogy a főváros támogatása is hozzájárult ahhoz, hogy a Rákos-patak Budapest első zöld patakja legyen” – mondta a beruházás átadóján Karácsony Gergely főpolgármester.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt