Németországba is megérkezhetett az omikron-variáns

járvány
2021 november 27., 11:35
comments 1

Sorra jelentik be az európai országok, hogy náluk is találtak omikron-gyanús eseteket. Ez a koronavírus új szupervariánsa. Hollandia után ezúttal Németországból érkeztek aggasztó hírek: Kai Klose hesseni (itt van a frankfurti nemzetközi reptér) tartományi miniszter szerint nagyon valószínű, hogy az omikron megérkezett Németországba. Egy Dél-Afrikából hazatérő utazó szervezetében találtak több omikron típusú mutációt. A variáns szekvenálása jelenleg is tart, az utazót az otthonában izolálták.

A cseh közegészségügyi hatóság is szombaton közölte, hogy omikron-gyanús esetet találtak. A fertőzött Namíbiából érkezett. Közben Sir Andrew Pollard, az Oxford Vaccine Group (OVG) vezetője arról beszélt a BBC-nek, hogy óvatosan optimista azzal kapcsolatban, hogy az Astra Zeneca vakcina hatékony lehet az omikronnal szemben, megelőzheti a súlyos betegséget, ezért szerinte valószínűtlen, hogy emiatt újra fellángol a járvány. (The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.