Látványos animáción szemléltették az európai járványhullámokat

járvány
2021 november 29., 14:07

Bő másfél év alatt négy hullámban söpört végig Európán a koronavírus-világjárvány. Egy, a Redditen közzétett animáció jól szemlélteti, hogy hogyan alakult a járványhelyzet 2020 márciusa, a koronavírus európai felbukkanása óta, kezdve az első hullámmal, amely elsősorban Olaszországot, a Benelux-államokat, illetve Spanyolországot sújtotta, egészen a mostani negyedik hullámig, ami aktuálisan éppen Közép-Európában tombol.

link Forrás

Az animáción szépen kivehető, ahogy a második hullámra ráérkezik Közép-Európában az alfa variáns okozta harmadik - eddigi legpusztítóbb - hullám, de az is jól látható, hogy a még az alfánál is fertőzőbb delta változat milyen erőre tudott kapni a kontinens alacsonyabb átoltottságú részein, a Balkán-félszigeten, illetve aztán onnan tovaterjedve egész Közép-Európában is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.