Tízezer méter magasban, –48 fokban élt túl két és fél óra repülést egy potyautas

2021 november 29., hétfő 14:29
3

Túlélte a dermesztő fagyot és a fullasztó oxigénhiányt is az a 26 éves guatemalai férfi, aki az American Airlines Miamiba tartó járatának futóművében bújt el. A gép két és fél órát repült tízezer méteres magasságban, ahol –48 fok a hőmérséklet, a levegő oxigéntartalma meg mindössze 6,3 százalék, alig harmada annak, amennyi tengerszinten van a levegőben.

A meg nem nevezett férfit helyi idő szerint szombat délelőtt tíz órakor találták meg. Életben volt, de megfigyelésre kórházba szállították. Előtte az amerikai bevándorlási hatóságok őrizetbe vették, ezt a határőrség (CBP) hivatalosan is megerősítette.

A férfi megtalálásáról felvétel is készült. Ezen hallható, ahogy a reptéri munkások együttérzően beszélnek az átfagyott potyautasról. "Szerencsétlen ember. Pont most érkezett. Hagyjátok leülni. Vizet! Hozzatok neki vizet" – mondja a felvételen nem látható férfi, aki ezután faggatni is kezdi a potyautast. "Jól van? Hogy érzi magát?" – érdeklődik.

Az amerikai légügyi hatóság, az FAA adatai szerint 1947 óta világszerte összesen 129 ember próbált egy gép futóművébe rejtőzve repülni, közülük százan életüket vesztették. (Via The Daily Mail)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt