Olyan támogató közleményt adott ki Gyurcsány Karácsonyról, hogy az jobban járt volna egy fideszes támadással

publicisztika
2021 december 02., 07:18
comments 27

Mi fáj jobban: ha a politikai ellenfeled állít be rosszindulatú balfasznak, vagy ha a politikai szövetségesed ír le jóindulatú balfasznak?

Karácsony Gergely már jó sokat kapott az előbbiből, most megtapasztalhatja az utóbbit. A napokban nagy formát futó Gyurcsány Ferenc ugyanis olyat írt róla a Facebookon, illetve küldetett körbe közleményként a DK sajtósaival, hogy szerencsétlen főpolgármester azt nem teszi zsebre. A szöveg formailag kiállás a kormánypropaganda által Városháza-ügyben betámadott Karácsony mellett. Ám tartalmilag sajátos módon lényegében arról szól, hogy a főpolgármester - aki Gyurcsány feleségével szemben vesztére Márki-Zay Pétert támogatta az előválasztáson - a magyar politikai élet Pierre Richard-ja, a kétbalkezes magas, barna férfi felemás cipőben, a Rontó Pál, a szerencsétlen, aki nekünk jutott. Vagy ahogy Gyurcsány Ferenc fogalmaz:

"Van, amikor ott üt, ahol nem kellene, vagy ott enged, ahol ezzel ellenfelének segít.
Kár. De ez az ő dolga.
A mi dolgunk, hogy támogassuk őt."

Íme a simogatásként induló oltás teljes terjedelmében:

"Lehet vitatkozni a főpolgármesterrel. Van, amiben kell is.
De kétség nem férhet ahhoz, hogy tiszta ember, nem korrupt. Mi több, küzd ellene.
A városháza eladásának ügye fabrikált történet. Provokáció.
Van tanulság?
Nyilván van.
Sajnos háború van. A háború szabályai különlegesek. Ők vagy mi. Magam is utálom ezt a logikát. De ez van.
Sokan nem akarják ezt mifelénk érteni. Karácsony tisztességes demokrataként is húzódozik elfogadni ezt a logikát. Ezért van bajban. Van, amikor ott üt, ahol nem kellene, vagy ott enged, ahol ezzel ellenfelének segít.
Kár. De ez az ő dolga.
A mi dolgunk, hogy támogassuk őt.
Karácsony Gergely megérdemli támogatásunkat. Támogatni fogjuk."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.