Lezuhant helikopterével az indiai vezérkar főnöke

külföld
2021 december 08., 09:38
comments 1

Lezuhant az indiai hadsereg egyik Mi-17-es helikoptere, amin Bipin Rawat tábornok, az indiai vezérkar főnöke is utazott. Az indiai légierő arról nem adott tájékoztatást, hogy a 63 éves tábornok, aki 2019-ig a hadsereg főparancsnoka volt, majd az újonnan létrehozott védelmi vezérkar első főnöke lett, szenvedett-e sérüléseket. Az indiai közszolgálati adó tudósítója is csak annyit jelentett, hogy a baleset három sérültjét kórházba szállították.

link Forrás

A helikopter India délkeleti részén, Tamil Nadu államban, Coonoor közelében zuhant le. A helyszínről sugárzott képeken a lángoló helikoptert oltó helyieket mutattak a hírműsorokban. A Press Trust of India hírügynökség jelentése szerint a helikopter a légierő egyik bázisáról a hadsereg főiskolájára tartott.

Rawat, a vezérkar főnöke katonacsaládban nőtt fel, ő maga is négy évtizede szolgál már a hadseregben. Gyakran szolgált forró övezetekben, karrierje során volt már a vitatott hovatartozású Kasmír indiai ellenőrzésű részén állomásozó erők, illetve a szintén vitatott kínai-indiai határ térségében állomásozó erők parancsnoka, de felügyelte a mianmari területeken végrehajtott lázadóellenes műveleteket is. (Via Al Jazeera)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.