A tálibok feloszlatták az afgán választási bizottságot

afganisztán
2021 december 25., 17:39
comments 4

A választási bizottságot 2006-ban hozták létre Afganisztánban azért, hogy a testület szervezze meg és felügyelje a választásokat. Az elmúlt években a tálibok többször is megtámadták a grémium tagjait. Most, hogy átvették az ország irányítását, fel is oszlatták, mert szerintük az ország új kormányának „nincs szüksége” ilyen testületre.

A feloszlatott bizottság elnöke az AFP francia hírügynökségnek azt mondta, a tálibok "elkapkodták" ezt a döntést, és ha a testület tényleg megszűnik létezni, akkor szerinte biztosan nem oldódnak meg soha Afganisztán problémái, mert nem lesznek többé választások.

photo_camera Fotó: Mohd Rasfan/AFP

A tálibok a héten megszüntették a választási panaszbizottság, illetve két minisztérium - a békeügyi és a parlamenti ügyekkel foglalkozó tárca - működését is.

„Pillanatnyilag nincs szükségünk arra, hogy ez a két minisztérium és ezek a bizottságok létezzenek és működjenek. Ha mégis szükség lenne rájuk, akkor az Iszlám Emirátus (ahogy a tálibok a saját kormányukat nevezik) majd helyreállítja őket” - közölte a szóvivő.

(MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt