Magyarországon is érezhető kisebb földrengés volt Szlovéniában

természet
2021 december 25., 10:44
comments 2

Reggel a Zala megyei Becsehelyen lévő szeizmológiai állomáson is érzékelt kisebb földrengés volt Szlovéniában. A Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium honlapja szerint 8:18-kor Szlovéniában, a horvát határhoz közeli Ljutomer körzetében 3,7-es magnitudójú földmozgást mértek.

photo_camera Köd a Zala megyei Becsehely közelében 2019. október 27-én. Fotó: Varga György/MTI/MTVA

Reggel kisebb, 4,1 magnitúdójú földrengés rázta meg Svájcot is. A földmozgás a francia határnál fekvő Jura kantonbeli Pruntrut város közelében volt a Svájci Szeizmológiai Szolgálat szerint. Az SDA svájci hírügynökség szerint a földrengést az ország több területén is érezni lehetett, és a földrengéskutató központ szerint kisebb károk is elképzelhetők az epicentrum közelében. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.