Rogán Antal ezt is megnyerte

video
2021 december 28., 18:03

Ismét itt a lista az év legnézettebb 444-es videóiról. 2021-ben a legnagyobb videós gurításunk az olvasóinknak, támogatóinknak volt köszönhető. Közösségi finanszírozásból, Botos Tamás és Plankó Gergő irányításával, Schnábel Zita tervei alapján stúdiót építettünk. Ezért tudtunk ebben a félig-meddig lezárásokkal, korlátozásokkal sújtott járványos időkben is mozgóképes anyagokkal jelentkezni. Idén itt készültek a legsikeresebb anyagaink. A 10-es toplista 7 helyezettje a 444 stúdiójában forgott. De nézzük, mit kattintottak ínhüvelygyulladásig a nézőink.

10. Mészáros szállodaépítését nem állítja meg mások háza

Kaufmann Balázs május elején forgatott drámai filmet a NER fertőtói óriásberuházásáról: „Fertőrákoson egy nemzeti parkba, természetvédelmi területre vonultak fel a gépek, hogy ott szállodát, apartmanházakat, sportközpontot és efféléket építsenek. Mindezt állami pénzből úgy, hogy azt sem tudni, ki üzemelteti majd ezeket a szolgáltatásokat. Sőt, ahhoz, hogy ezt megtehessék, mások part menti házait egyszerűen elbontatják, a tulajdonosok saját költségére.” (228 ezer)

link Forrás

9. 30 éven át nem sikerült, a Momentum 3 nap alatt megoldaná

idén indult el a 444 rendszeresen jelentkező sorozata a Magyar Jeti. Az első részt márciusban mutattuk be, amiben a Momentum hangzatos kampányígéretével, a „felcsúti perrel” foglalkoztunk, illetve azzal, hogy az elmúlt évtizedekben hányan hányféle elszámoltatást lebegtettek be, és végül ezekből mi valósult meg: „Menekülő oligarchák, elkapott magánrepülők, előzetes letartóztatásba kerülő Mészáros Lőrinc - így képzeli el az ellenzéki győzelem utáni első napokat a Momentum. Magyarország tényleg az EU egyik legkorruptabb országa, de ezzel szembeszállni már egyáltalán nem olyan egyszerű, ahogy egy kampányszlogenből tűnik.” (233 ezer)

link Forrás

8. „Most olyan világot élünk, hogy ha nem egyezik a véleményed, lenyomnak”

Halász Júlia márciusban forgatott az erdőkertesi háziorvosról, aki megtagadta, hogy a kis méretű rendelőjében oltópontot alakítson ki. Dr. Kiss Csabára maga a miniszterelnök ütötte rá az oltásellenes pecsétet. (235 ezer)

link Forrás

7. Mi fizetünk azért a Kínai Kommunista Pártnak, hogy legyen egy egyetemük az EU-ban

Nem sok súlyosabb lépése volt idén a keletre forduló magyar kormánynak, mint a Direkt36 által kiderített budapesti Fudan egyetem ügye. Titokban próbálták az EU-ba csempészni a kínai kommunista párt egyetemét, de úgy, hogy azt teljes egészében a magyar adófizetők állják. Csillagászati összegről van szó: 580 milliárd forintról. A kínaiak pedig ehhez Budapest legértékesebb telkét nézték ki maguknak. Pont azt, ahová a diákvárost tervezték. A Magyar Jeti elmagyarázta a Fudan-ügyet. (242 ezer)

link Forrás

6. A pillanat, amikor az orbánista gépezet ráfordul Márki-Zay Péterre

A Fidesz kommunikációs gépezete kockázatos koncepcióval várta az ellenzéki előválasztást. Rogán Antalék százmilliós bankókötegekkel próbálták a választók fejébe verni, hogy az előválasztás le van zsírozva, a végeredményt előre lehet tudni. Karácsony Gergely nyer, és kész. Gyurcsány Ferenc így akarja, meg egyébként is be van már készítve neki a Városháza-ügy is, meg még ami jön. Nem így alakult. Az lett a befutó, akire Rogán Antalék a legkevésbé számítottak. A Magyar Jetiben azt vizsgáltuk meg, hogyan fordult rá a Fidesz kommunikációs anyahajója a váratlan célpontra. (262 ezer)

link Forrás

5. Miért pont egy kiélezett kampány alatt hagyta el az országot Orbán Ráhel és férje?

„A sátán Nyugat-Európában átvette az uralmat.”; „A nyugat elvesztette vonzerejét a mi szemünkben.”; „A nyugat harakiri üzemmódba kapcsolt.” Csak pár idézet, amik összefoglalják Orbán Viktorék elmúlt években hangoztatott geopolitikai irányultságát. Erre októberben pukkan a hír, hogy a miniszterelnök lánya és tehetséges férje a kampány előtt emigráltak, és nem a jó irányba. (271 ezer)

link Forrás

4. Mit keres egy milliárdos covidteszt-cég egy szegény borsodi falu szélén?

Az utóbbi évtizedben belefáradtunk a szublimáló milliárdok, a politikusokat szállító jachtok és magángépek követésébe. Azonban volt egy eset, ami mostanában átütötte a Hold magasságában húzódó ingerküszöböt. Miközben ezrek haltak meg vagy veszítették el az állásukat a járvány miatt, egy fiatal fidelitasos csillagászati összeghez jutott. A Kórházi Főigazgatóság A sötét parkolási ügyek című filmből is ismert Martos Dániel frissen alapított cégétől hárommilliárdért vett gyorsteszteket, majd amint lezárták a gyanús üzletet, a céget eladták egy Rakacán, a szegénysoron élő 19 éves fiúnak. A milliárdos cég új tulajdonosa, Kiss Martin nyomába eredtünk. (282 ezer)

link Forrás

3. Gulyás Márton: Iszonyatos félreértés, hogy professzionális riporternek kezelnek engem

2021 a Partizán éve volt a magyar nyilvánosságban. Persze csak ha Rogán Antalt nem számoljuk. A csatorna és a médiavállalkozás irányítója, Gulyás Márton ritkán ad interjút. A 444 aprócska stúdióját megtisztelte, és a nézők ezért hálásak voltak. A beszélgetés bronzérmes lett a nézettségért folyó ádáz küzdelemben. (295 ezer)

link Forrás

2. A gyilkosok emlékműve

A 444 Kör tagjai nemcsak egy stúdióra dobtak össze, hanem nekik köszönhetően egy filmet is elkészíthettünk és bemutathattunk idén, ez volt a XII. kerület nyilas múltját bemutató A gyilkosok emlékműve. A filmből jó nagy balhé lett, számtalan cikket, kritikát, interjút és vitát generált, és ez azon ritka esetek egyike, amikor a sajtónak talán hatást is sikerül elérnie. Pokorni Zoltán, a kerület polgármestere a bemutató után úgy döntött, hogy megváltoztatja a testület korábbi döntését: a film főszereplőjét, a XII. kerületi Turul szobrot teljesen átalakítják, és egy, a szimbólumot körbejáró, kiállítást is megnyitottak a kerületben. (322 ezer)

link Forrás

1. Mi történne Rogán Antallal egy jogállamban?

Páran talán még emlékeznek rá, hogy 2021-ben zajlott egy vita arról a magyar kormány és az unió között, miszerint egyes tagországok jogállamisági kritériumokhoz kötötték volna EU-s források elosztását. Szerették volna elérni, hogy ahol sérül a jogállam, ott el lehessen zárni a pénzcsapot. A kormány azzal érvelt, hogy a jogállamiság ködös, definiálhatatlan fogalom. Ebben a vitában igyekezett segíteni a Magyar Jeti. Egy egyszerű példán keresztül mutattuk be, hogy mi a gond a magyar jogállammal. A példa nem más volt, mint Rogán Antal. A videónak elsöprő sikere volt. Ezt a videót nézték idén a legtöbben a 444-en. (445 ezer)

link Forrás