Romániában január 15-től jöhet az ötödik hullám, amiben akár 800 ezer fertőzöttre is számítanak

járvány
2022 január 04., 09:20

Romániában a kormány számítása szerint január 15-étől robban be igazán a vírus terjedése, és akár kétszer annyian is megfertőződhetnek az ötödik hullámban, mint a negyedikben. A negyedik hullámban ez a szám hivatalosan 400 ezer volt, így most akár 800 ezer ember is megfertőződhet - mondta Alexandru Rafila, Románia egészségügyi minisztere egy tévéműsorban.

Covid-osztály egy bukaresti kórházban.
photo_camera Covid-osztály egy bukaresti kórházban. Fotó: DANIEL MIHAILESCU/AFP

Rafila a tervezett kötelező munkahelyi védettségi igazolványról is beszélt, amelyről még nem döntöttek a koalíciós pártok. A miniszter szerint az legalább lassítani tudná a járvány terjedését, és egyáltalán nem mindegy, hogy napi hány beteg kerül a kórházakba. Minél tovább késlekednek azonban a döntéssel, annál kevésbé lesz hatása - mondta. (Transindex)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.