Decemberben az űrben járt, most a Mariana-árokba készül a japán milliárdos

idióta rekordok
2022 január 07., 10:56
comments 4

Maezava Juszaku japán milliárdos, aki decemberben a Nemzetközi Űrállomáson járt, pénteken bejelentette, hogy az űr után a Föld legmélyebb pontjára, a Mariana-árokba is el akar jutni. Pontosat még nem mondott az útról, egyelőre azt sem tudni, hogy milyen tengeralattjáróval utazik és milyen hosszú lesz az út.

photo_camera Maezava Juszaku Fotó: PHILIP FONG/AFP

Maezava december 8-án Kazahsztánból repült egy orosz Szojuz-űrhajóval a Nemzetközi Űrállomásra, ahonnan december 20-án tért vissza. Utána azt mondta, alábecsülte a súlytalanság következményeit, és a Földre visszatérve meglepte a gravitáció.

Tervei szerint 2023-ban a Holdat is megkerülné Elon Musk SpaceX űrhajójával, de már arról is beszélt, hogy nemcsak megkerülné, de landolna is a Holdon. Holdkörüli útjára egyébként több ismert művészt is magával vinne, de azt egyelőre nem jelentette be, hogy kiket. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.