Hétfőn menekíthetnek ki újabb magyarokat Kazahsztánból

külföld
2022 január 09., 18:24

Akár már holnap elhagyhatják Almatit, mondta a kazah nagyvárosban rekedt egyik magyar az ATV Híradójának. Sebestyén Péter elmondása szerint jelenleg is mesterlövészek vannak a városban, miközben kifogyóban van az alapvető élelmiszer.

„A sétálgatás nem nagyon működik, mindenki céltudatosan megy, és a lehető legrövidebb útszakaszon és legrövidebb időtartamban az utcára. A háztetőkön itt velünk szemben egyébként, ahol volt az interjú utáni másnap este egy támadás, amiben sajnos heten is meghaltak, folyamatosan mesterlövészek most is ott állnak fönt, azt láttam,”

mondta. A Külügyminisztérium korábban azt ígérte, hogy ha a körülmények adottak lesznek, megindítják a magyarok evakuálását Almatiból. Jelenleg hét magyar várja a segítséget.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.