Kardashiant és Mayweathert is perlik egy kriptotoken reklámozása miatt

külföld
2022 január 12., 09:39

Beperelték Kim Kardashiant és Floyd Mayweathert, amiért félrevezették a befektetőket azzal, hogy az EthereumMax (EMAX) által értékesített tokeneket reklámozták annak érdekében, hogy növeljék annak árfolyamát, és saját maguk számára nyereséget termeljenek „a követőik és a befektetők kárára”.

Január 7-én nyújtották be a Los Angeles-i szövetségi bíróságon a keresetet, amely szerint „a vállalat vezetői, több hírességgel együttműködve hamis vagy félrevezető állításokat tettek az EthereumMaxról a közösségi médiában közzétett hirdetésekben”.

Kim Kardashian, akinek közel 280 millió követője van Instagramon, tavaly júniusban promózta egy posztjában az EthereumMaxot. A realitysztár akkor úgy fogalmazott, „ez nem pénzügyi tanácsadás”, csak szeretné megosztani, amit a „barátai” mondtak neki az EthereumMax kriptotokenjeiről. A kereset szerint az #AD hashtaget is odaírta posztjához, hogy jelezze, a bejegyzés fizetett reklám volt.

Mayweather pedig a bokszruháján reklámozta az EthereumMaxot, többek közt akkor is, amikor júniusban a YouTube-sztár Logan Paullal szállt ringbe.

A Reuters azt írja, az ügyet egyelőre nem kommentálta sem Kardashian, sem Mayweather képviselője.

A keresetet egy New York-i lakos nyújtotta be, aki EMAX tokeneket vásárolt, majd pénzt veszített. Szeretné, ha mások is csatlakoznának hozzá, akik 2021 május közepe és június vége között vásároltak EMAX tokeneket. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.