Kardashiant és Mayweathert is perlik egy kriptotoken reklámozása miatt

külföld
2022 január 12., 09:39

Beperelték Kim Kardashiant és Floyd Mayweathert, amiért félrevezették a befektetőket azzal, hogy az EthereumMax (EMAX) által értékesített tokeneket reklámozták annak érdekében, hogy növeljék annak árfolyamát, és saját maguk számára nyereséget termeljenek „a követőik és a befektetők kárára”.

Január 7-én nyújtották be a Los Angeles-i szövetségi bíróságon a keresetet, amely szerint „a vállalat vezetői, több hírességgel együttműködve hamis vagy félrevezető állításokat tettek az EthereumMaxról a közösségi médiában közzétett hirdetésekben”.

Kim Kardashian, akinek közel 280 millió követője van Instagramon, tavaly júniusban promózta egy posztjában az EthereumMaxot. A realitysztár akkor úgy fogalmazott, „ez nem pénzügyi tanácsadás”, csak szeretné megosztani, amit a „barátai” mondtak neki az EthereumMax kriptotokenjeiről. A kereset szerint az #AD hashtaget is odaírta posztjához, hogy jelezze, a bejegyzés fizetett reklám volt.

Mayweather pedig a bokszruháján reklámozta az EthereumMaxot, többek közt akkor is, amikor júniusban a YouTube-sztár Logan Paullal szállt ringbe.

A Reuters azt írja, az ügyet egyelőre nem kommentálta sem Kardashian, sem Mayweather képviselője.

A keresetet egy New York-i lakos nyújtotta be, aki EMAX tokeneket vásárolt, majd pénzt veszített. Szeretné, ha mások is csatlakoznának hozzá, akik 2021 május közepe és június vége között vásároltak EMAX tokeneket. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt