Rekordszámú, százezernél is több új fertőzöttet regisztráltak Németországban

járvány
2022 január 19., 12:15

112 323 új fertőzöttet regisztráltak szerdán, ami új napi rekordot jelent. Karl Lauterbach egészségügyi miniszter azt mondta, hogy a hullám várhatóan néhány héten belül fog tetőzni. "Úgy gondolom, hogy február közepén érjük el a hullám csúcsát, és utána ismét csökkenhet a megbetegedések száma"" - mondta Lauterbach az RTL televíziónak kedd este. A miniszter szerint a be nem jelentett esetekkel számolva akár kétszer több fertőzött is lehet, mint amiről tudomásuk van. Nyilatkozatában arra is kitért, hogy legkésőbb májusig be kell vezetni a kötelező oltást Németországban. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.