„Ezt a rendeletet megint egy olyan ember csinálta, aki nem ért hozzá”

POLITIKA
2022 január 20., 04:41
comments 16

„A termelőkön is alkalmazzák, vagy csak minket szívatnak ezzel?” - tette fel a kérdést egy belvárosi hentes. A kormány hét termékre vonatkozó árbefagyasztást rendelt el január 13-án. A rendelet február elsejétől október 15-ei szinten fixálja a kristálycukor, a búza finomliszt, a 2,8%-os UHT tej, a csirkemell, csirkefarhát, a sertéscomb, és a napraforgó étolaj árát. Ez jelentősen érinti a húsipart, hiszen ez a három termék meghatározó a húspiacon. Emiatt nagy a bizonytalanság.

„Még nem világos. Tegnap egy kolléga egész nap hivatalokkal telefonálgatott, de nem derült ki semmi” - mondta lemondóan egy belvárosi hentes, amikor arról kérdeztük, milyen konkrét hatással lesz rá a rendelet. Egy másik árus szerint „ez még egy kialakulatlan dolog”, ami „túlmutat rajta[m]”, többet nem is akart mondani a témáról. A harmadik pultnál az alkalmazott arra hivatkozva nem akart nyilatkozni, hogy az üzletvezető engedélye nélkül ez nem lehetséges, majd hátranézett, és egy alak, aki eddig az ajtóból figyelt, eltűnt a sonkák és kolbászok takarásában. Az eladó visszafordult, és közölte, az üzletvezető jelenleg nincs itt.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.