„Ezt a rendeletet megint egy olyan ember csinálta, aki nem ért hozzá”

Lezárt tartalom a Kör tagjainak POLITIKA
2022 január 20., 4:41
comments 16

„A termelőkön is alkalmazzák, vagy csak minket szívatnak ezzel?” - tette fel a kérdést egy belvárosi hentes. A kormány hét termékre vonatkozó árbefagyasztást rendelt el január 13-án. A rendelet február elsejétől október 15-ei szinten fixálja a kristálycukor, a búza finomliszt, a 2,8%-os UHT tej, a csirkemell, csirkefarhát, a sertéscomb, és a napraforgó étolaj árát. Ez jelentősen érinti a húsipart, hiszen ez a három termék meghatározó a húspiacon. Emiatt nagy a bizonytalanság.

„Még nem világos. Tegnap egy kolléga egész nap hivatalokkal telefonálgatott, de nem derült ki semmi” - mondta lemondóan egy belvárosi hentes, amikor arról kérdeztük, milyen konkrét hatással lesz rá a rendelet. Egy másik árus szerint „ez még egy kialakulatlan dolog”, ami „túlmutat rajta[m]”, többet nem is akart mondani a témáról. A harmadik pultnál az alkalmazott arra hivatkozva nem akart nyilatkozni, hogy az üzletvezető engedélye nélkül ez nem lehetséges, majd hátranézett, és egy alak, aki eddig az ajtóból figyelt, eltűnt a sonkák és kolbászok takarásában. Az eladó visszafordult, és közölte, az üzletvezető jelenleg nincs itt.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt